DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

McLaren: Azonos motort kapunk a többiekével

A wokingi alakulat szeptemberben elégelte meg a Hondával nyújtott sikertelenséget, és ekkor egyeztek meg a Renault-val. Boullier leszögezte: ugyanazt a motort fogják kapni, mint például a Red Bull.

A McLarennél ismét optimizmus kering a levegőben. Nagyok az elvárások a csapatnál, most, hogy már nem a Honda szállítja nekik az erőforrásukat a 2018-as szezontól. A wokingi alakulat meg van róla győződve, hogy a következő évtől már a dobogóért vagy a győzelmekért harcolhat, és nemrég Toto Wolff sem zárta ki ezt az esetleges tényt egyik nyilatkozata alkalmával.

Néhány ember szerint azonban a McLaren nem fogja megkapni a Renault összes fejlesztését, de ezt Boullier tagadja: „Ezt világosan leírja a szerződésünk. Az egyenlőség mindenki számára ugyanaz. Nem hiszem, hogy a Renault-nak bármiért olyan érdeke lenne, hogy nem adja oda nekünk ugyanazokat az alkatrészeket, mint másoknak.”

 mclaren-a-renault-rol.2017



„Tanultunk a mézeshetek veszélyeiből. A kapcsolat elején buta lenne az ember az eredményekre építeni, mielőtt nem ismeri eléggé a partnerét” - folytatta a francia szakember azzal, mit tanultak az előző kapcsolatukból.

A McLaren csapatfőnöke azt is elmondta, hol tartanak most a Renault-val: „Jelenleg az 'egy kicsit jobban megismerjük a másikat' fázisban tartunk. Egyelőre építjük a kapcsolatot. Biztos vagyok benne, hogy ez a viszony hosszabb lesz az előzőnél.”

„Most fejezzük be a szervezetünk finomhangolását. A legjobb az lenne a csapatnak, ha látnánk, hogy az autó jól teljesít a pályán és a vázunk versenyképes. A célunk az, hogy jobban kell teljesítsünk a többi Renault-motoros csapatnál” - zárt a wokingiak céljaival Boullier.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: