DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kitűzte autóbemutatójának napját a Ferrari

A Ferrari szokásos karácsonyi összejövetelén búcsúztatta a 2017-es versenyszezont, és egyben meg is nyitotta a 2018-ast, hiszen a maranellóiak a mezőny csapatai közül elsőként közölték a bemutató időpontját.

A Scuderia hagyományosan minden évben megtartja évzáró rendezvényét a csapat főhadiszállásán, amelyről a számos meghívott vendég mellett az F1-es csapat pilótái és a márka elnöke sem hiányozhat. Sergio Marchionne ezúttal is beszédet tartott az egybegyűltek előtt, ezúttal viszont a szokásos visszatekintés mellett egy váratlan részletre is kitért, bejelentette ugyanis, hogy mikor rántja le a leplet 2018-as Formula-1-es versenyautójáról a Ferrari.

ferrari_2



A csapat február 22-ét választotta a jeles esemény dátumául. Ez csütörtökre esik, és mindössze négy nappal előzi meg a szezonelőtti tesztek február 26-i kezdését. Ami azt illeti, a Ferrari már a többségnél korábban beköltözik majd Barcelonába, hiszen 24-én, szombaton az új autó bejáratását is ott fogják megejteni – ehhez egy „filmforgatási” napot használnak fel, amely során legfeljebb 100 kilométer tehető meg bemutatókon használt abroncsokon, ez viszont éppen elég lesz ahhoz, hogy elvégezzék a szükséges rendszerellenőrzéseket, és a teszt kezdetéig kiküszöböljék az esetleges apróbb hibákat.

Az autóbemutatót egyébként az elmúlt évek többségéhez hasonlóan ezúttal is a Ferrari weboldalán ejtik meg, nem szerveznek tehát köré tényleges rendezvényt. Arról majd egy későbbi időpontban tájékoztatnak, hogy 22-én pontosan hány órakor kerülnek fel az internetre az új modellről készült fotók, videók és a szokásos nyilatkozatok. Ugyanígy az új modell kódjele is rejtély még: a Ferrari az egyetlen istálló a mezőnyben, amely nem mindig egy növekvő számsor alapján nevezi el az autóit, hanem gyakran egyedi elnevezést ad: a 2017-es például SF70H néven futott a márka fennállásának 70. évfordulója alkalmából.

Marchionne a Ferrari karácsonyi összejövetelén azt is fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy az idei, erős kezdés után kudarcba fulladt bajnoki hadjáratot követően 2018-ban ismét a világbajnoki címek megszerzése lesz a céljuk.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: