DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton üzenete Schumachernek

A négyszeres világbajnok brit pilóta az idei évben érte el, majd döntötte meg Michael Schumacher első rajtkockás rekordját. Most ismét erre a fantasztikus eseményre emlékezett.

Hosszú évekig tartotta magát a hétszeres világbajnok német legenda rekordja, pályafutása során ugyanis 68 alkalommal indulhatott az első rajtkockából, ezzel még Ayrton Sennánál is jobb mutatóval rendelkezett. Lewis Hamilton, köszönhetően az elmúlt évek remeklésének a Mercedesszel, előbb egalizált, majd megdöntötte a több, mint tíz éve fennálló rekordot.

Csak idén tizenegyszer volt a leggyorsabb az időmérőn, emellett kilenc futamgyőzelem és négy második helyezés fűződik a nevéhez ebben az évben. Kanadában Ayrton Senna, Belgiumban pedig Michael Schumacher csúcsát állította be az időmérőn elért sikerével. Spa-Francorchamps-ban Ross Brawn tolmácsolta a család üzenetét a tévékamerák előtt.

Schumacher és Hamilton három évig egymás ellen is versenyzett


„Corinna és Michael Schumacher nevében vagyok itt, hogy gratuláljak ehhez a csodálatos rekordhoz, amit most már Michaellel együtt tartasz” – adta át az üzenetet Brawn, amire Hamilton könnyekben tört ki. A brit így reagált nem sokkal később: „1996-ban voltam életem első nagydíján. Emlékszem, ahogy Michael az első kanyart bevette és kigyorsított, a motorja olyan hangos volt, hogy beleremegett a mellkasom. 21 évvel később pedig pontosan ugyanannyi pole-pozícióm van, mint neki, rendkívül büszke lehetek erre”.

A Twitteren keresztül újra erre a fontos mérföldkőre emlékezett vissza Hamilton, gondolatban pedig üzent is Schumachernek. „Michael, rendkívül sokat jelent nekem, hogy a pole-rekordodat sikerült elérnem idén, Belgiumban. Óriási megtiszteltetésnek érzem. Téged és családodat örökre a szívembe zártalak” – fogalmazott Hamilton.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: