DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bottas minden évben visszaesik

A csapatfőnökök titkos szavazásán az utóbbi időszakban Valtteri Bottas folyamatosan hátrébb zuhan. A finnt azonban leginkább az érdekli, saját csapatfőnöke hogyan értékelte idei teljesítményét.

Korábban maga, Valtteri Bottas is elismerte, hogy kissé hektikus szezont produkált 2017-ben. A remek kezdést követően ugyanis a nyári szünet után jelentősen visszaesett és két hónapon át látványosan szenvedett, miközben Lewis Hamilton sorra nyerte a versenyeket. November végére talált újra magára, de az ezüstérem már elúszott.

A Formula-1-es csapatfőnökök minden szezon befejezése után értékelik (név nélkül, titkosan megtartva a szavazást) az idény legjobb tíz pilótáját, majd összesítik a szavazatokat, az F1 pontozási rendszerének megfelelően. Az összeredmény derül csak ki, az egyes emberek szavazatát homály fedi.

Bottas három futamot nyert, de nem nyújtott egyenletes teljesítményt


Idén a Mercedes pilótája, Valtteri Bottas mindössze a tizedik pozícióban végzett, miközben csapattársa, Lewis Hamilton elvitte a pálmát. Még Kimi Raikkönen, Carlos Sainz és Nico Hülkenberg is előtte végzett, bár Bottas ebből nem szeretne nagy problémát csinálni magának. Egyetlen vélemény azért fontos neki.

„Mindenki másképp gondolkodik. Azt azért remélem, hogy Toto (Wolff) nem a tizedik helyre sorolt engem. Elég furcsa lenne” – nyilatkozta Valtteri Bottas a Mercedes csapatfőnökére utalva. A finn folyamatosan csúszik vissza a rangsorban. Idén tizedik, tavaly még kilencedik volt. 2015-ben a hetedik, egy évvel korábban pedig a negyedik pozíciót szerezte meg. Ha folytatódik a trend, jövőre kicsúszna a legjobb tízből is a finn, amit nyilván nagyon nem szeretne.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: