DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Mercedes eltüntetné a „díva” hibáit

A német alakulat idén is megnyerte mindkét világbajnoki címet, de pilótái a szezon egyes pontjain nehezen kezelhetőnek jellemezték az autót. A Mercedes ezen javítana 2018-ban.

Az idei év első felében Lewis Hamilton, majd a másodikban Valtteri Bottas küszködött az autó vezethetőségével. A német gárda vezetősége el is ismerte: tényleg bonyolultra sikerült ez a Mercedes, 2018-ra pedig az a cél, hogy egyik versenyzőjüknek se okozzon nehézséget az autó vezethetősége. Ha ez sikerül, a következő szezonban ismét egy rendkívül erős Mercedest láthatunk majd.

A fentieknek megfelelően Wolff így kezdte nyilatkozatát: „Szeretnénk megtartani a divát, de a rossz tulajdonságai nélkül. A szezon végén ő volt a leggyorsabb autó a mezőnyben, de még mindig divaként viselkedett.”

„Óvatosnak kell lennünk a tempó értelmezésével: nem hiszem, hogy vállon kellene magunkat veregetnünk, hogy milyen nagyszerűek voltunk az utolsó versenyen” - folytatta az osztrák szakember. 

 mercedes-eltuntetne-a-hibakat-2018-ra-2



A Mercedes csapatfőnöke szerint még mutathatnak újdonságot a következő évi autók is: „Nem vagyok biztos benne, hogy már mindent láttunk az autóktól, és a következő évben ne mutatnának valami újat. Inkább szkeptikus maradnék, tovább kell dolgoznunk, és javítanunk az autó hiányosságain.”

A 2017-es év a Ferrari és a Mercedes csatájáról szólt és egyes pályákon a Red Bull is beszállt a csatába. Wolff egy lehetséges negyedik felet is említ, aki 2018-ban a győzelemért harcolhat: „Minden évben egyre nehezebbé válik számunkra a győzelem. Úgy hiszem, hogy a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull között zajlik majd a csata. Talán a McLaren-Renault is csatlakozik hozzánk, ami érdekes lehetne a szurkolóknak.”

„Természetesen jó irányba szeretnénk haladni a télen. Minimalizálni kell a hibáinkat, és úgy szeretnénk nekivágni a futamoknak. Ha az ember nyer, az visszajelzés, hogy jó munkát végzett” - zárt Wolff a téli elvárásaival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: