DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen: Ha nem akarnék nyerni, nem lennék itt

Élvezi a versenyzést és lobog benne a győzelem iránti vágy, állította egy interjúban Kimi Raikkönen, akinek motivációját sokszor megkérdőjelezik. Közel ötödik éve koplal, így már nagyon éhes a sikerre.

Újabb szezon múlt el Kimi Raikkönen-győzelem nélkül a Formula-1-ben, és mikor a következő idény 2018-ban kezdetét veszi, már öt teljes év fog eltelni a finn utolsó első helyezése óta – a 2013-as Ausztrál Nagydíjon, még a Lotus színeiben nyert. Szerződése a szóban forgó szezon végén jár le, így könnyen lehet, hogy a következő lesz utolsó lövése a Formula-1-ben. A finn versenyző bízik benne, hogy a Ferrari ismét nyerő autót épít, ő pedig újra feláll a dobogó legfelső fokára.



„Nem lennék itt most vagy jövőre a pályán, ha nem lennék éhes a győzelemre” – hangsúlyozta a Motorsport.tv-nek Raikkönen, akinek motivációját gyakran megkérdőjelezik. „Élvezem a versenyzést, és nem félek azt mondani, ez az egyedüli oka, hogy a Formula-1-ben akarok lenni. Amíg sikeréhes vagyok, ott az indok, miért adok bele mindent.”

A csapattárs, Sebastian Vettel különösen a szezon első hat versenyén volt erős, melyek mindegyikét első vagy második helyeken zárta, Raikkönen viszont ezeken a nagydíjakon csak két dobogós helyet szerzett. A pódiumok számát év végéig hétre növelte: a 38 éves finn belátja, erősebb szezonrajtra lett volna szüksége.

„Az évet kissé lassan kezdtük el. Voltak jó pillanataink, de messze álltak attól, amit el akartunk érni, ha az év egészét nézzük. A dolgainkat már az első versenyre rendbe kell hoznunk. Ha nem állsz mindennel tökéletesen, az sok pontodba fog kerülni” – jelölte ki fontos célját Raikkönen.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: