DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa egy dolgot hiányol karrierjéből

Felipe Massa hosszú karriert zárt le 2017-ben az F1-ben, versenyzői pályafutását azonban nem fejezi be. A brazil tárgyalásokat folytat néhány csapattal, és nemsokára visszatér a versenyzés világába.

A brazil pilótát tehát 2018-ban nem fogjuk látni a mezőnyben. Karrierjéről mi is megemlékezetünk, de Massa nem fog eltűnni a versenyzés világából. A Formula-E-vel hozták szóba már év közben is, ezúttal pedig maga is elárulta, hogy tárgyalásokat folytat néhány csapattal.

A veterán brazilt arról kérdezték, mit tud mondani, ki lesz az utódja a Williamsnél: „Pénz alapján dönt a csapat, Kubicát is ide vehetjük, de ez nem lep meg engem. Nem tudom, mi fog történni, már nem vagyok részese az életüknek. Már máshol járnak a gondolataim, és amit csinálok, az már nem az F1-el kapcsolatos.”

Massa nem tudott konkrétumot mondani jövőjéről, de már felvette a kapcsolatot az illetékesekkel karrierje továbbépítéséhez: „Volt néhány tárgyalásom pár csapattal és vezetővel, de ez még kezdeti fázisban van. Még semmi biztosat nem tudok mondani, de majd felpörögnek az események.”

 massa-jovorol-2017



Talán az elmúlt évtized legdrámaibb szezonzáróját hozta a 2008-as Brazil Nagydíj, amikor Lewis Hamilton az utolsó kanyarban előzte meg Glockot. A brit így egyetlen ponttal került Felipe Massa elé az összetettben, és ötödik pozíciójával megnyerte a világbajnokságot. A brazil valószínűleg azt a napot sosem felejti el: „Az egyetlen dolog, ami hiányzott a karrieremben, az a világbajnoki cím, és úgy vélem, én voltam a legközelebb hozzá azon brazil versenyzők közül, akik nem tudták megszerezni.”

„Ennek ellenére nincs miért aggódnom, mivel egy rutinos srác vagyok, és ez a legfontosabb. Sokkal többet értem el a karrierem során, mint amennyit elképzeltem. Nagyjából minden álmom teljesült” - zárta Massa azzal, hogy elégedett lehet karrierjével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: