DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kubica apja: Sokszor csak a pénz dönt

Annak ellenére, hogy hét elején a sajtó széles körben arról számolt be, hogy Szergej Szirotkin a Williams befutója, Arthur Kubica szerint fia még mindig harcban van – lesz egyáltalán bejelentés ma?

Ellentmondásos hírek érkeznek a Williams még szabad ülése és Robert Kubica kapcsán. A sajtó szerint már ma, pénteken várható a bejelentés, amellyel Szergej Szirotkin szerződtetését fedi fel a csapat. Hét elején számos forrás beszámolt arról a hírről, hogy Kubica visszatérése már nem reális, teljesítmény alapján a 22 éves oroszt válaszolta a Williams. Ugyanakkor Robert Kubica apja a lengyel sajtónak úgy nyilatkozott, fia továbbra is harcban van, a döntésre pedig lehet, hogy csak az ünnepek után kerül sor.



„Továbbra is harcolunk, hogy Robertet a Williamsbe juttassuk. Reméljük, hogy számunkra jó döntést hoztunk. Ha nem dőlnek el a dolgok karácsony előtt, az azt jelenti, hogy a williamsesek legalább időt fordítanak arra, hogy elgondolkodjanak. Lépésről lépésre győzzük meg őket, hogy higgyenek Robertben” – mondta Arthur Kubica a Sportowe Fakty lapnak, amely szerint a 32 éves pilóta csütörtökön is a grove-i gyárban járt.

Az idősebb Kubica ugyanakkor arra is célzást tett, hogy a pénz lehet a döntő a Williams igazolásában, márpedig Szirotkin 15 millió eurós orosz szponzori háttérrel jelentkezett be. „Természetesen a fő az, mit tud a versenyző a csapathoz vinni. Néha a képességek, tapasztalat és versenyző potenciálja döntenek, más esetben csak a pénz számít” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: