DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Idén eltűnt az időmérős tempóm

Az ausztrál pilóta beszélt Max Verstappennel szembeni időmérős lemaradásáról, de emellett Brendon Hartley-ra is kitért, aki szerinte kitartásának köszönhette visszatérését a Red Bull családba.

Amióta 2016 első felében összeállt a Daniel Ricciardo – Max Verstappen kettős a Red Bullnál, a csapat első emberei nem győzik hangsúlyozni, hogy őket tartják a jelenlegi mezőny legerősebb párosának. Az idén két győzelmet arató Verstappennel már megegyeztek a 2018 utáni időszakról, és szeretnék megtartani Ricciardót is, azonban az ausztrál jelezte, hogy addig nem kötelezi el magát, amíg nem puhatolózott körbe a többi topcsapat háza táján.

A győzelmet, dobogós helyezéseket, és ha kellett, erős felzárkózásokat mutató Ricciardo évét nem csak a Red Bull megbízhatatlanága árnyalta. Az orosz Sport Exressnek beszélt arról a sokakban megfogalmazódó kérdésről, hogy miért kapott ki egy körön rendre a csapattársától: „Régebben kevesebbet támadtam a versenyeken és sokkal jobban teljesítettem az időmérőkön. Idén minden megváltozott, már nem sikerültek olyan jól a szombatok. A vasárnapokon továbbra is fejlődtem, viszont a kvalifikációkon csak stagnáltam. Nem mondanám visszaesésnek, de lesz min dolgoznom jövőre. Végül is mindenben lehet fejlődni.”

00117022_284 



A lap a vele egyidős Hartley-val kapcsolatban is kíváncsi volt a véleményére, aki év vége felé vette át a kormányt a Toro Rossónál Danyiil Kvjattól: „Meghatározó tényezővel bírt a kitartása, hiszen egyszer már kikerült a Red Bull családból. Aztán különböző szériákban versenyzett, beleértve a retro autókat is. Mindig is próbált visszatérni, azzal hívogatott és zaklatott embereket, hogy adjanak neki esélyt. Végül az eredmények dolgozni kezdtek. Mindent a maga erejéből ért el, nincs gazdag családja vagy ilyesmi. Maga kereste a lehetőségeket, a Red Bull ezt érzékelte, és végül adtak neki második esélyt. Most már sokkal érettebb versenyző, képes megbirkózni a nyomással.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: