DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kirúgták, mégis dicsérik Kvjatot

Érdekes nyilatkozat látott napvilágot a héten, Franz Tost szerint Kvjatnak helye van a Formula-1-ben. Felettébb furcsa vélemény annak tudatában, hogy ők menesztették az orosz pilótát év közben.

Sok véleményre számíthattunk, de ilyenre biztosan nem. A Szingapúri Nagydíj után még csak két verseny erejéig, Austin után pedig véglegesen elküldték a Toro Rossótól Danyiil Kvjatot. Ennek tetejében, Helmut Marko, a Red Bull főnöke még azt is kijelentette, hogy az orosz számára a bikák kötelékén belül biztosan nem lesz visszaút, végleges az elválás.

A hírek szerint Kvjat menesztésének körülményei sem voltak éppen úriemberhez méltók, a szó szoros értelmében kirúgták az USA Nagydíja után. Ennek fényében érdekes a fiókcsapat főnökének, Franz Tostnak minden szava, amivel dicséri Kvjatot, szerinte ugyanis helye lenne a rajtrácson. Hogy is van ez?

A Formula-1 hivatalos weboldalán írta le véleményét a csapatfőnök a menesztett oroszról, nem kevés dicsérettel megspékelve. De ha ennyire jó Danyiil Kvjat, akkor mégis miért zárták be előtte végleg az ajtót? „Továbbra is meggyőződésem, hogy Danyiil elképesztően gyors pilóta. Időnként még Daniel Ricciardónál is gyorsabb volt” – ecsetelte véleményét Tost.

Kvjatnak Austin után nem volt maradása, pedig éppen akkor nyújtotta egyik legjobbját


„De valahogy tavaly és idén nem tudta megmutatni a benne rejlő potenciált. Rengeteg balesetben vett részt, ugyanakkor el kell mondanom a védelmében, hogy számos megbízhatósági problémával is szembesült, ami nem segített neki az önbizalma felépítésében” – fogalmazott a csapatfőnök.

„Azok után, hogy túl sok baleset részese volt, ezek a teljesítményét is kinyírták, így nem tudta megmutatni, mire képes. Talán egy rövid szünet után, amíg végképp összeszedi magát, ismét viszontláthatjuk Danyiilt egy másik csapatban, a tőle megszokott, jó teljesítménnyel” – tette hozzá Tost.

„Remélem, kap még egy lehetőséget, mivel úgy gondolom, megérdemli, hogy helye legyen a Formula-1-ben” – zárta gondolatait Franz Tost. Kvjat egyetlen esélye a Formula-1-ben lassacskán bezáródik, a Williams ugyanis a hírek szerint Szergej Szirotkint favorizálja, így a tapasztaltabb orosz esélye a Formula-E lehet. Úgy tűnik, Marrakesh-ben januárban részt is vesz egy tesztelésen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: