DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton csak legyint a tripla koronára

Lewis Hamilton nem osztozik Fernando Alonso lelkesedésében az autósport csúcsát jelentő hármas korona iránt, és a Formula-1 utáni életében sem tervezi, hogy erre a címre törjön.

A Formula-1 történetében egyedül Graham Hillnek sikerült a fejére tennie a képzeletbeli koronát, azaz győzött F1-es autóval Monacóban, diadalt aratott az Indy500-on, valamint a Le Mans-i 24 órás versenyen is. Ezt a bravúrt ismételné meg Alonso, aki 2014-ben egyszer már vendégeskedett Le Mans-ban, mint a verseny startere, és nem kell messzire visszatekinteni, hogy aktív F1-es pilótát keressünk a mezőnyben: egy évvel később debütált és nyert Nico Hülkenberg a Porsche volánja mögött. Alonso a McLaren támogatásával egy Honda-motoros csapat színeiben elindulhatott az idei indianapolisi megmérettetésen, ami úgy ért véget számára, mint sok más F1-es versenye az elmúlt három év során: felmondta az erőforrás a szolgálatot.

A négyszeres világbajnokot is kérdezték a tripla koronáról, aki leszögezte, hogy őt csak az F1 érdekli: „Elég nehéz lenne valami merőben mást csinálnom. A múltban akadtak olyan versenyzők, akik több kategóriában is elindultak, viszont én nem szeretném követni őket. Csodálom Alonsót ezért, de számomra a Formula-1 jelenti a maximális élményt, amit versenyző csak kaphat” – mondta Hamilton a brazil UOL lapnak.

00117022_948



Habár Hamilton tudja, hogy esetleges szerződéshosszabbításával lehetősége nyílhat megcélozni Michael Schumacher rekordját, mégsem ez lebeg a szeme előtt. ”Vannak más területek is, amikben jó vagyok. Az elkövetkezendő években kiderül, mik azok, és hogy nincs közük a versenyzéshez. Egy napon leteszem majd a kesztyűt, és csak azokat fogom csinálni. Remélem, az emberek ugyanúgy elfogadják majd, mint a versenyzést.”

A Mercedes brit pilótája sokszor jelenik meg autósporton kívüli eseményeken, így nagy valószínűséggel valamilyen divattal vagy zenével kapcsolatos tevékenység jöhet szóba a jövőben.




Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: