DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Williams ekkor ismertetheti döntését

Oroszországban már tudni véli a sajtó, hogy pénteken ismerteti a Williams-Mercedes a jövő évi, végleges felállását. Kiderülhet végre, ki lesz Lance Stroll csapattársa 2018-ban.

A grove-i istálló a jelek szerint pénteken véget vet a spekulációknak és hivatalosan is bejelenti jövő évi pilótáit. Lance Stroll helye már régóta biztos, a második Williams-ülésre azonban igen sokan várakoznak. Bár korábban egyértelműen Robert Kubica tűnt befutónak, a hét elején már több sajtóorgánum azt szellőztette meg, hogy a lengyelnek nincs esélye.

Megérkezett ugyanis a képbe egy óriási háttértámogatással rendelkező pilóta, Szergej Szirotkin, aki a hírek szerint 15 millió dolláros (SMP) szponzori pénzzel a hóna alatt kopogtat az istállónál. Bár a Williams sietett leszögezni, hogy mindenképpen szakmai alapon döntenek a pilóta kilétéről és nem a pénz beszél.

A Williams pénteken ismerteti döntését a sajtó szerint


A csapathoz közel álló források tudni vélik, hogy Szirotkin egyszerűen jobb teljesítményt nyújtott, mint Robert Kubica. A lengyel, bár nem volt lassú, a jelek szerint elmaradt a fiatal orosztól. Ezzel végképp kútba eshet Kubica álma a visszatérésről, legalábbis 2018-ban egészen biztosan. Kérdés, ha most nem sikerül, megpróbálja-e ismételten a jövő évben.

Érdekes módon, az orosz sajtó (TASZSZ) szerint már csak két név van a kalapban, Szergej Szirotkin és Danyiil Kvjat. Azt is biztosra veszik, hogy december 15-én, azaz pénteken a Williams hivatalosan is nyilvánosságra hozza döntését. „Minden orosz motorsport-rajongó nagyon szeretné azt hallani, hogy Szirotkin kapja meg az ülést. Amennyire tudom, a tárgyalások már jó ideje folynak és a menedzsment, Szergej és az SMP Racing is keményen dolgozik az ügyön” – nyilatkozta az orosz motorsportszövetség elnöke, Igor Jermilin.

„Ideális esetben mindkét orosz pilótát (Szirotkint és Kvjatot) szeretnénk a mezőnyben látni, de sajnos ez jelenleg nem lehetséges. Bármelyik is kerülne a Williamshez, nagy értékhez jutna a csapat” – tette hozzá az elnök.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: