DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A Mercedes nem hagyja magára Wehrleint

A világbajnok istálló nagyon jó véleménnyel van Pascal Wehrleinról, így arra is lehet esélye, hogy 2019-ben ülést kapjon a Mercedesnél. 2018-ban kevésbé áll jól a tehetséges német versenyző szénája.

Nagy a valószínűsége, hogy a Mercedes támogatásával a Formula-1-be kerülő Pascal Wehrlein jövőre ülés nélkül marad, miután elvesztette helyét a Saubernél. A svájci istálló (immáron Alfa Romeo – Sauber néven) nemrég bejelentette jövő évi felállását, a Formula-2-es bajnok, Charles Leclerc – Marcus Ericsson páros mellett döntöttek. Az egyetlen szabad hely a Williamsnél van, de a hírek szerint Szergej Szirotkin messze a legnagyobb esélyes erre.

A Mercedes azonban nem vette le a kezét Wehrleinról, igyekeznek megtalálni az alternatív lehetőségeket, hogy 2018-ban is versenyezhessen a fiatal német. „Pascal nagyon nehéz helyzetben van, mert valójában már nincs lehetősége a jövő évet tekintve az F1-ben, ha a Williamsnél levő utolsó ajtó is bezáródik” – nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

Wehrlein 2015-ben a Mercedes tesztpilótája volt


„Pedig megérdemli, hogy a Formula-1-ben szerepeljen, rendkívül jó pilóta. A pályán kivételesen jól teljesített, de a vezetési tudásán kívül is tudnék érveket sorolni, ami miatt itt lenne a helye, de sajnos mégsem nyíltak meg előtte az ajtók úgy, ahogy szerettük volna” – dicsérte felfedezettjét a csapatfőnök. Kérdés, ha 2019-re Bottas, vagy Hamilton helyén üresedés lenne a gyári istállónál, megkapná a lehetőséget Wehrlein? Ezt még nem tudhatjuk.

„Ennek ellenére úgy vélem, megvan benne a potenciál, hogy sikeres Formula-1-es versenyző legyen. A Mercedes junior programjával így is elégedett vagyok, az a célunk, hogy megtaláljuk a következő Lewis Hamiltont. Esteban Ocon és George Russell nevét is említhetném az esélyesek közül. Nehéz feladat, mert Lewis elképesztően magas szintet képvisel. Esteban azonban máris felhívta magára a figyelmet, több istállónál is számításba jött, a Force India pedig szintén ragaszkodik hozzá” – tette hozzá Wolff.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: