DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Újabb Ferrari-kulcsember a Mercedesnél

Mintha az ismétlődne meg a két rivális istálló között, ami egy évvel korábban James Allisonnal történt: a Ferrari nyáron leváltott motorfőnöke sajtóhírek szerint Brixworthben köt ki.

Annak ellenére, hogy a Ferrari egyik erőssége a hajtáslánc, júliusban Sergio Marchionne leváltotta a részleg vezetőjét, Lorenzo Sassit – ne feledjük, ez még a rengeteg pontba kerülő műszaki hibák előtt történt, ezért is okozott meglepetést. Akkoriban azt feltételezték, a Ferrarinál 11 évet töltő Sassi a Fiat Chrysler csoporton belül kap új pozíciót.



A szakember azonban mindenképpen a Formula-1-ben akar maradni, ezért csapatot vált: a spanyol AS és Marca lapok értesülése szerint a Mercedes brixworthi székhelyű motorközpontjának alkalmazottja lesz. A pozíciót nem nevezték meg: a Mercedes motorfőnöke 2008 óta Andy Cowell.

Egy évvel korábban nagyon hasonló események történtek James Allisonnal, aki a Ferraritól technikai igazgatóként – igaz, önszántából, magánéleti okok miatt – 2016 nyarán hagyta abba munkáját, majd a szerződésben megjelölt felmondási idő leteltével télen a Mercedeshez csatlakozott hasonló pozícióban. Aldo Costa, a német istálló mérnökigazgatója szintén a Ferrarinál dolgozott technikai igazgatóként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: