DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rossi tizenkét Verstappent szeretne

A MotoGP korelnöke, Valentino Rossi szavait rosszul interpretálták a múlt héten, így pontosított. Semmi kifogása Max Verstappen ellen, sőt, szerinte ő hozza a show-t az F1-be.

Rossi 38 esztendősen is a MotoGP élvonalába tartozik, idén is nyert versenyt Assenben, ami azt mutatja, továbbra is magas színvonalon képes űzni ezt a sportot. A MotoGP-ben az sem gyakori, ha valaki harmincöt éves kora után még egyáltalán versenyez, ám az olasz legenda képtelen abbahagyni és változatlanul felveszi a versenyt a fiatalokkal.

A Doktor szerint teljes őrültség, amit Max Verstappen a Formula-1-ben a pályán művel, ám ezt egyáltalán nem rossz értelemben értette, hanem kifejezetten olyan vetületben, hogy ez vonzza a pályára és a televízió elé a rajongók ezreit. Vezetési stílusa szerinte annyira látványos, hogy több ilyen pilótára lenne szüksége a száguldó cirkusznak.

A Radio Deejay állomásnak nyilatkozott a kilencszeres világbajnok motoros. „Verstappen olyan, mint Zarco, egyikük sem ismeri a féket. Ha valaki mellé érnek, kénytelen fékezni, bárki is az, mert különben megvan a veszélye, hogy mindketten kiesnek” – mondta el véleményét Rossi a két fiatal titánról.

Rossi Alonsóval együtt indulna a Le Mans-i 24 óráson


„Őrület, amit művelnek. Ha a Formula-1-ben versenyeznék, tizenkét Verstappent szeretnék látni a rajtrácson! Max kivételes pilóta, rendkívül fiatal és gúnyt űz a szabályokból, ahol csak tud, előz. A rajongók imádják ezt” – tette hozzá Rossi, egyértelművé téve, hogy nem ellenzi a holland stílusát.

2016-ban az F1 egy időre hozott egy új szabályt (amit Verstappen-szabályként neveztek el a szakértők), hogy előzési kísérletnél fékezés közben a védekező pilóta már ne válthasson irányt. Úgy vélték, az ezzel az eszközzel legtöbbször élő, fiatal holland ezzel veszélybe sodorná a mezőny többi tagját. Nem sokkal később a szabályt eltörölték.

Hogy mire vágyik még Valentino Rossi? „Szeretnék a Le Mans-i 24 óráson versenyezni. Alonso is ott lenne, talán még egy istállóban is lehetnénk. Este pedig kiugranánk együtt vacsorázni” – tekintett előre a Doktor.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: