DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Renault: Sainz főnyeremény nekünk

2017-ben végképp magasra kúszott Carlos Sainz ázsiója, a Renault sikeresen kivásárolta élő szerződéséből is és nagyon nem bánta meg döntését. Szerintük a spanyolnak már most sokat köszönhetnek.

Már év közben is végig a fiatal tehetségen tartotta szemét a Renault gyári alakulata és végül, a motorszerződések körül kialakult tárgyalássorozat közben kötött alku keretében a Toro Rosso (egyben a Red Bull) kölcsönadta Sainzot a gyári csapatnak, először 2018-ra, majd utóbb kiderült, már Austintól váltotta Jolyon Palmert.

Mitől olyan különleges Carlos Sainz, hogy ennyire ragaszkodtak és ragaszkodnak hozzá? „Carlos egyértelműen feltöltötte energiával az istállót, elképesztő motivációval rendelkezik és ezt gyorsan átragasztja a csapatra is. Állandóan fejlődni akar és azt is megmutatta, hogy a Red Bull környezetén kívül is kiválóan teljesít” – nyilatkozta Cyril Abiteboul, a Renault technikai igazgatója.

Sainz nem csak a vezetés, hanem a fejlesztés terén is sokat jelent a Renault-nak


„Rögtön fontos pontokat szerzett, ráadásul, ami talán még fontosabb, nagyon hasznos iránymutatásokkal látta el a mérnöki csapatot a fejlesztések terén, ez különösen a jövő évi autónál lesz majd látható. Mindig tele van ötletekkel, feltevésekkel, amiből sokat profitálunk” – dicsérte pilótáját Abiteboul.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megtettük ezt a lépést (hogy átigazolták Sainzot), nagyon jól érti az autó alapjait, így pedig olyan időszakban érkezett hozzánk, amikor a leghasznosabb, mivel a jövő évi autó még nem volt készen. A kerékcserék terén javulnunk kell, a legfontosabb pedig, hogy a megbízhatóságot egy sokkal magasabb szintre emeljük. Egyértelműen erre fókuszálunk a télen” – tette hozzá a Renault technikai igazgatója.

Egyelőre a fiatal spanyol szerződése csak 2018 végéig szól, egyelőre ugyanis csak kölcsönbe érkezett a Red Bulltól. A Toro Rossóhoz már biztosan nem akar visszamenni a spanyol, így egyelőre két út áll előtte. Ha Ricciardo nem hosszabbít a bikáknál, akkor az ő helyét foglalhatja el. Ha az ausztrál is marad a Red Bullnál, akkor a Renault valószínűleg megtarthatja Sainzot.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: