DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A Red Bull nem vár sokáig Ricciardo döntésére

Max Verstappen három évig még biztosan az energiaitalos alakulatot fogja erősíteni, de Daniel Ricciardo még nem döntött az új szerződéséről. Horner leszögezte: nem fognak rá várni a végtelenségig.

Az ausztrál pilótában ott rejlik a potenciál, és szeretne már egy nyerő autóba beülni. Valószínűleg ezért is olyan nehéz döntést hoznia, mivel egyelőre semmi garancia nincs rá, hogy a Red Bull és a Renault előre tud-e lépni annyit, hogy a bajnoki címért küzdhessenek. 2019-ben pedig lehetséges, hogy a Ferrarinál és a Mercedesnél is lenne hely az ausztrál számára.

Ricciardo ezért szeretne a következő szezonig várni a döntéssel - addig is látná, hogy alakulnak az erőviszonyok a két nagycsapat között - ám főnöke most olyan nyilatkozatott tett, amivel könnyen elveheti ettől az ausztrál kedvét.

Christian Horner szerint Ricciardo elég régóta van a csapatnál ahhoz, hogy kiismerje a Red Bull törekvéseit: „Azt hiszem, Daniel tisztában van az erősségeinkkel, és remélhetőleg elfogadható pozícióban is leszünk.”

 horner-ricciardorol-2017



„Ő most olyan pontján jár a karrierjének, amikor szeretne minden lehetőséget mérlegelni, és ez igazából érthető is. A probléma az, hogy nem fogunk rá várni örökké, és van néhány nagyon jó lehetőségünk is, de az elsődleges az, hogy vele sikerüljön megegyeznünk” - folytatta a brit a Ricciardo számára nem túl jó hírrel.

„Tudjuk, hogy sokkal többet vár a motor teljesítményétől a következő évben. Négy évig folyamatosan frusztrált volt emiatt, ezért meg tudom érteni, hogy látni akarja, merre fejlődik e a dolog” - zárta nyilatkozatát a Red Bull főnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: