DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLarentől és Renault-tól is tart a Mercedes

Benne van a pakliban Toto Wolff szerint, hogy nem csak ők, a Ferrari és Red Bull harcolnak majd a 2018-as vb-elsőségért – a rajongók már dörzsölhetik tenyerüket az új szezon izgalmai miatt.

A 2017-es világbajnoki címeket megnyerte, az idei évet mégis úgy kezeli a Mercedes, mint domináns időszakának végét. Ebben a szezonban a Ferrari és alkalmanként a Red Bull utolérte a csapatot, a tendencia folytatásaként pedig Toto Wolff arra számít, hogy jövőre további istállók faragják le lemaradásukat.

„Senkit sem szabad kihagynunk a számításból. Mai állás szerint a Ferrari és Red Bull jelentenek fenyegetést. De nagyon kíváncsi vagyok, hol fog kikötni a McLaren és Renault. Senkit sem írnék le, mivel a szabályok változatlanok maradnak, nagyon versenyképes szezonunk lehet” – mondta a formula1.com-nak Wolff. „Úgy sejtem, hogy a Mercedes, Ferrari és Red Bull Racing közti küzdelmet láthatjuk majd, és talán a McLaren-Renault is bejelentkezik velünk a bajnoki címért. Ezek izgalmas kilátások a rajongók számára.”



„Természetesen nekünk is a helyes döntéseket kell meghoznunk a tél folyamán. Minimalizálni kell a hibáinkat, aztán harcba indulni. Ha nyerünk, tudjuk, hogy jó munkát végeztünk!” – folytatta az osztrák csapatvezető, kiemelve, milyen irányú változást vár el az istálló versenygépétől: „Szeszélyes díva volt idén. Jövőre is szeretnénk egy dívát, de a szeszélyeitől megszabadulnánk.”

„Nem család akarunk lenni, versenycsapat vagyunk, egy hatékony csapatnak pedig feszültségre, stresszre és megosztottságra ugyanúgy szüksége van, mint nyugodtságra és pozitív beállítottságra” – tért ki a csapaton belüli egyensúlyra, mely kapcsán egy másik alkalommal azt mondta, hiányozik a belső vetélkedés a két pilóta, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas közt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: