DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A McLaren nem hagyja unatkozni Norrist

Úgy tűnik, Boullier komolyan gondolja, hogy Lando Norrist néhány év múlva leigazolja csapatába. Ha Alonso nem hosszabbít szerződést jövőre, nagy esélye lehet a fiatal britnek a McLarenhez igazolni.

Az idei Formula-3 győztese nemsokára valóban csapattársa lehet a kétszeres világbajnoknak, mivel Alonso mellett ő is részt vesz Daytonában a 24 órás versenyen. A fiatal pilóta ráadásul a wokingi alakulat teszt- és tartalékpilótájaként is fog tevékenykedni 2018-ban.

Eric Boullier elmondta, először az F1 előszobájában kell jól szerepelnie az ifjú britnek: „Remélem, hogy egy nap a McLarennél fog vezetni, ezért vontuk már be őt a csapat életébe. De az első lépés az F2 lesz, ami egy jó kihívás lehet számára.”

 boullier-norrisrol-2017



A McLaren csapatfőnöke elárulta, szeretné minél több lehetőséghez juttatni Norrist: „Sok időt fog a szimulátorban tölteni, és tesztre is mindenképp lesz majd lehetősége. Már részt vett néhány szabadedzésen, de ezt mondjuk nem feltétlen támogatom. Az biztos, hogy elfoglalt lesz a közeljövőben.”

Norris egyébként sokakat meggyőzött tempójáról, mivel nyáron lehetőséget kapott a magyarországi teszten, és fiatal kora és tapasztalatlanság ellenére igen gyorsnak bizonyult. Még néhány ilyen megvillanás, és a McLarennél sem lesz kérdés, teljes szezont fussanak-e a brittel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: