DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sajtó: Kubica már nem esélyes a Williamsnél

Az egyik leghitelesebbnek számító F1-es szaklap számolt be arról, hogy Robert Kubica nem kap 2018-as ülést a grove-i csapattól, és már csak két orosz pilóta jöhet szóba.

Nemrég még csak arról a sajtóhírről számoltunk be olvasóinknak, hogy a Williamst Robert Kubicával együtt Abu Dhabiban tesztelő Szergej Szirotkin is esélyes az istálló jövő évi ülésére – az egyetlen még kiadó F1-es helyre –, mivel az őt támogató orosz SMP bank 15 millió eurós szponzorcsomagot ajánl a Williamsnek. A Journal de Montreal még kiemelte, hogy az első számú favorit változatlanul Kubica.

Este azonban az autósport hírei terén vezető motorsport.com már arról írt, hogy Szirotkin az ülés fő esélyese, Kubica pedig kiszállt a harcból. A lap tudomása szerint nem a pénz döntött: bár a lengyel meggyőzte a csapatot, a GP2 2015-ös és 2016-os harmadik helyezettje, a Renault idei tartalékpilótája egyszerűen erősebb teljesítményt nyújtott, azonos körülmények között jobb köröket produkált az együtt teljesített teszten, épp ahogy korábban egy szakíró felvetette. A Williams korábban is hangsúlyozta, Lance Stroll 2018-as csapattársát kizárólag teljesítmény alapján választja ki.



A tárgyalások jelenleg előrehaladott fázisban tartanak, egyes források szerint pedig Szirotkin nem csupán jövőre, de 2019-re is elegendő szponzorpénzzel rendelkezik. A motorsport.com arra is kitér, hogy a csapat B-terve a Red Bull-kötelékből elküldött Danyiil Kvjat, amennyiben honfitársával mégsem sikerül egyezségre jutni.

A lap hangsúlyozza, információi szerint Kubica hét év kihagyás utáni visszatérésének reménye teljesen szertefoszlott. Úgy tudják, a tartalékversenyző Paul di Resta nevét szintén kihúzta a Williams a szóba jöhető pilóták sokat emlegetett listájáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: