DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Newey: Verstappen még mindig hibázik

A Formula-1-be néhány éve berobbanó, azóta három futamgyőzelmet arató Red Bull-pilótának még mindig vannak gyengeségei, de Adrian Newey szerint ezeken hamarosan felülemelkedik.

Max Verstappen a 2017-es idény hajrájában szerzett két futamgyőzelmével is megmutatta a világnak, számolni kell vele a jövőben. A Red Bull sztártervezője, Adrian Newey azonban kiemelte, a fiatal tehetségnek továbbra is vannak hibái. A tervező korábban együtt dolgozott olyan nagyságokkal is, mint például Ayrton Senna, Alain Prost, Lewis Hamilton, vagy Sebastian Vettel.

„Az idén láthattuk, hogy még mindig időnként hibázgat Max. Ugyanakkor ez nem von le semmit kiváló teljesítményéből, abban pedig egészen biztos vagyok, hogy ezeket a hibákat hamarosan kijavítja és eszméletlenül erős lesz” – nyilatkozta Newey. És hogy a két, remek Red Bull-versenyző közül melyikük lesz előbb világbajnok?

Max Verstappen egyelőre hibázgat, de hamarosan túllendül ezeken, Newey szerint


„Max és Daniel is a maga nemében nagyon különleges tehetség. Danielnek elképesztően lágy vezetési stílusa van és kifejezetten kevés hibával megy végig a versenyeken. Mindig világosan tudja, hogy akkor emelhet a tempón, amikor az szükséges”.

„Maxot pedig a fiatal vadság jellemzi, hihetetlenül gyors, annyira, hogy néha mi is gyorsan elfelejtjük, mennyire fiatal is valójában. Izgalmas és látványos nézni a vezetési stílusát, általában annyira nyomja neki, amennyire a csövön kifér. Szerencsére mindketten ugyanazt várják el az autótól, így a fejlesztéseink mindkettejüknél működnek” – tette hozzá a nagynevű tervező.

Ricciardo jelenleg több győzelemmel (5:3) rendelkezik és jóval több dobogós helyezéssel büszkélkedhet, mint Verstappen. Ugyanakkor a rajtpozíciók terén a fiatal holland egyre gyakrabban lefőzi a rutinosabb ausztrált. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: