DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hülkenberg: Sainz fontos a Renault-nak

Nico Hülkenberg nagyon elismerően nyilatkozott új csapattársáról, Carlos Sainzról. A német azt is elmondta, miért érezte magát sokkal jobban 2017-ben, mint az előző években.

A Renault hatalmasat lépett előre a szezon második felében, és ennek köszönhetően sikerült is megszerezniük a hatodik helyet a konstruktőri bajnokságban. Ehhez az utolsó fordulókban szerzett pontokra volt szükség, amihez Hülkenberg mellett Sainz is hozzátette a magáét.

A francia alakulatnál az idei nagy előrelépés az előző évhez képest, hiszen akkor csupán 8 pontot tudtak szerezni, és a kilencedik helyen végeztek. A német pilóta 2018-ban még nagyobb előrelépést vár csapatától, és akkor már a dobogókat is megcélozná.

 hulkenberg-sainz-fontos-a-renaultnak



Hülkenberg nem csak a Renault fejlődése miatt lehet optimista, mivel a 2017-es évben sokkal jobban érezte magát a következők miatt: „Ha a vezetést nézzük, eddig ez volt a legjobb szezonom. Versenyzőként sosem teljesítettem jobban. A gyorsabb autók sokkal jobban illenek hozzám. A határon vezethetek, és ez boldoggá is tesz. Ráadásul a gumik is sokkal jobbak. Minden jó irányba halad.”

A német pilóta szerint a spanyolnak nagy szerepe lesz a Renault fejlődésében: „Biztos, hogy sokkal közelebb lesz. Sainz tehetséges és gyors. Még nem ismerem régóta, de azt már sejtem, hogy Carlos fontos a csapat fejlődése szempontjából.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: