DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris már várja, hogy Alonsótól tanulhasson

Elmondása szerint ez volt az elsődleges motiváció számára akkor is, amikor rábólintott a daytonai indulásra. A McLaren ifjú tehetsége jövőre szeretne azonnal bajnoki címet szerezni a Formula-2-ben.

Lando Norris idén a Formula-3-as Európa-bajnokság megnyerésével hívta fel magára a figyelmet, ennek köszönhetően pedig jövőre már a McLaren teszt- és tartalékpilótája lesz a Formula-1-ben. Emellett a száguldó cirkusz közvetlen előszobájában, a Formula-2-ben fut majd teljes szezont, ám előtte még rajthoz áll a Daytonai 24 órás versenyen is. Ott pedig nem más lesz majd az egyik csapattársa, mint Fernando Alonso, akivel a McLarennel is együtt fognak dolgozni. Az ifjú brit már alig várja, hogy a kétszeres Formula-1-es világbajnoktól tanulhasson:

norris-dppi-2017-1



„Sokkal többet meg fogok tudni egy Formula-1-es pilóta munkamódszereiről” – idézi szavait az F1i.com. „Bár akkor más autót fog vezetni, így is a lehető legjobb teljesítményt akarja majd nyújtani. Különösképp a csapattársait szeretné majd legyőzni, és olyan keményen fog dolgozni, amennyire csak tud, hogy jobbá tegye az autót. Amikor csak tudom, figyelni fogom, mit csinál.”

Norris saját elmondása szerint eleve Alonso miatt indul Daytonában: „Természetesen szeretnék jól teljesíteni, de ez még inkább egy jó lehetőség, hogy tanuljak Fernandótól, és nem akartam elmulasztani ezt az esélyt. Viszont egyúttal szeretném bizonyítani azt is, mire vagyok képes ellene, főleg az időmérőn. Persze a Daytona egy csapatmunka, szóval tudom, hogy osztozni fogunk az ülésen és együtt fogunk dolgozni. De úgy érzem, lesz azért egy kis versengés, hogy ki a jobb az edzéseken és az időmérőn.”

Ami pedig a jövő évi Formula-2-es célokat illeti, így fogalmazott a fiatal versenyző: „A cél a bajnoki cím, de szerintem az elég kemény feladat lesz. Úgy érzem, egy top3-as helyezés reálisabb. De idén ugyanezt mondtam az F3-ban, aztán a végén bajnok lettem. Nemrég azt mondtam, szeretném bizonyítani, hogy vagyok legalább olyan jó, mint Charles Leclerc, ehhez pedig nyernem kell. De az F2 sokkal keményebb kategória, sokkal több változóval. Nehezebb lesz ugyanolyan sok versenyt nyerni, de Leclerc megmutatta, hogy képes rá. Nehéz jósolni az első futam előtt, de bízom abban, amit a Carlin csapattal elérhetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: