DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hiányolják Ecclestone „kézigránát” stílusát

Úgy tűnik, nincs mindenki kibékülve a Liberty Media vezetési stílusával. A Mercedes igazgatójának hiányzik a „paddockba hajított kézigránát”, vagyis Bernie Ecclestone és egyedi módszerei.

Ecclestone-t negyvenévnyi uralkodás után váltotta le a Liberty Media - 2017 elején vásárolta meg tőle a Formula-1 kereskedelmi jogait, és kezdte új irányba kormányozni a sportágat. Az egykori egyeduralkodó feladatai ezután háromfelé oszlottak: Chase Carey lett a vezérigazgató, Ross Brawn a sportszakmai, Sean Bratches pedig a kereskedelmi ügyek felelőse. Bár Ecclestone kapott egy tiszteletbeli szerepet a vezetőségben, ezzel egyrészt mozgástere sem igazán maradt a döntéshozásoknál, másrészt egy idő után erősen éreztette vele a Liberty Media, hogy itt az ideje háttérbe vonulni. A Mercedes garázsában azonban még így is többször megfordult az egykori tulajdonos, és Toto Wolff - aki vélhetően jó kapcsolatot ápol vele - elárulta, neki például hiányzik a brit egyedi stílusa.

wolff_ecclestone_2015

Ecclestone magas tétes pókerpartijai híresek voltak az F1 paddockjában, Wolff talán ezeken is megfordult néhányszor


„Egy éve Bernie még itt volt a közelünkben” – mesélte az osztrák még Abu Dhabiban. „Hiányoljuk ezt a paddockban elhajított kézigránátot, de új idők járnak, nekünk pedig a Formula-1 érdekében támogatnunk kell az új tulajdonosokat. Azt nem szeretném megjósolni, mi lesz itt egy év múlva.”

Jó pár dolog új irányt vett, néhány számunkra kedvező, néhány viszont kevésbé. A legfontosabb azonban az, hogy mindannyian érdekeltek vagyunk ebben a nagyszerű sportban, így egy év múlva szeretnék azzal szembesülni, hogy a sportág mind a rajongók szemében, mind nézőszámban növekedett” – tette hozzá Wolff, aki talán azért is fogalmaz ilyen kétkedően az új vezetőséggel kapcsolatban, mert a Liberty Media által prezentált új motorszabályok a Ferrari mellett a Mercedest vetnék vissza leginkább.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: