DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Vettel idén stresszesen viselkedett

A 2017-es F1-es szezon Sebastian Vettel és Lewis Hamilton párharcáról szólt. Kettejük közül ezúttal győztes szólalt meg riválisa idei teljesítményéről és hibáiról.

Vettel nem tudta megnyerni a 2017-es világbajnoki címet, de a szezon első felében olyan teljesítményt produkált, amire 2016 őszén kevesen számítottak. A német pilóta egészen Monacóig csak a dobogó első és második fokán végzett, ellenben Hamiltonnal, akit Oroszországban és Monacóban sem az első három között intettek le.

Sebastian Vettel elmondta, hogy Bakuban került mélypontra, és Lewis Hamilton szerint a német riválisa valóban egy kicsit stresszesebben viselkedett a kelleténél az Európa Nagydíjon: „Seb idegesebb volt idén, mint korábban. Egyikünk sem superman, így bármelyikünk tud hibázni nagy nyomás alatt. Valaki hamarabb teszi ezt meg, valaki pedig később.”

 hamilton-vettel-stresszesen-viselkedett



A Mercedes versenyzője egy másik sportág nagy alakjaival hasonlította össze magát és Vettelt: „Ez olyan, mint a tenisz. Ha Federer játszik Nadal ellen, az egyik vár, hogy előjöjjön egy apró gyengesége a másiknak, mert ebből nagyon kicsi is elég.”

Hamilton nem kezdte jól a szezont, de a brit meg tudta fordítani a bajnokságot az év második felében: „Mindenki látta ezt a szezon végén. Hirtelen nem volt rajtam nyomás, és rögtön nem mentem jól. 2017-et Usain Bolt 100 méteres sprintjeihez hasonlítom. Gyakran rosszul rajtol, de aztán a végén visszatér az élre.”

„Feltételezem, hogy visszanyeri az erejét a következő évre, de nem aggódom emiatt” - mondta Hamilton Vettelről, aki szerint a német semmit nem veszített önbizalmából a mostani vereség miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: