DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas reagált a lepontozásra

Értékelték a Formula-1-es csapatfőnökök a mezőny pilótáinak 2017-es teljesítményét. Valtteri Bottas alaposan leszerepelt, alig fért be a legjobb tízbe, a finn pilóta válaszolt is a kritikákra.

Bár a valódi pontversenyben a harmadik helyen végzett Valtteri Bottas idén, a száguldó cirkusz jelenlegi csapatfőnökei közti rangsorban jócskán lemaradt, mindössze a tizedik helyet szerezte meg. Az immáron háromszoros futamgyőztes finn csak megvonja a vállát a felmérés kapcsán, szerinte nem ez számít.

A Mercedes idei igazolása az első félévben kitűnő benyomást tett a szakemberekre és a rajongókra is, ám a nyári szünet után látványosan visszaesett a teljesítménye. Az időmérő edzéseken és (az utolsó két verseny kivételével) a futamokon is jelentősen elmaradt csapattársától, Lewis Hamiltontól, ez pedig sokat rontott az összképen.

Vettel legyőzte Bottast a pontversenyben a második helyért vívott harcban


„Állandóan mindenféle szavazásokkal találkozik az ember. Igazából nem túlságosan érdekelnek az ilyenek, hogy alábecsülnek engem, meg ilyesmi. Ami valójában számít, az, ahogy a pályán teljesítek és hogy mennyi versenyt nyerek meg a jövőben” – reagált Valtteri Bottas.

„Számomra az a legfontosabb, hogy a csapaton belül pontosan tudják, milyen szintű versenyző vagyok és azt is jól tudják, mire vagyok képes. Az igaz, hogy voltak nehéz pillanataim, néhány versenyen nagyon szenvedtem az autóval, de tanultam belőlük” – tette hozzá a Mercedes finn pilótája.

A 28 éves finn egyébként három győzelemmel, három pole-pozícióval és tizenhárom dobogós helyezéssel fejezte be pályafutása első, Mercedesnél töltött szezonját. De képes lesz-e szintet lépni jövőre? „Tudom, hogy ez kizárólag rajtam múlik. Ugyanaz a technikánk, egyforma a bánásmód és a csapat is engedi, hogy versenyezzek Lewis ellen, így tényleg csak rajtam áll” – tekintett előre Bottas.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: