DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Meglepetés-igazolás a Williamsnél?

Oliver Rowland kijelentette, hogy tárgyalásban áll a Williams istállóval a 2018-as pilótaülésért, ezzel újabb lehetséges kihívót kapna Robert Kubica. A csapat azonban tagadja Rowland állításait.

A fiatal brit pilóta nemrég vett részt a szezonvégi Formula-2-es tesztelésen, valamint tárgyalt Japánban egy lehetséges, Super Formula váltásról. Ugyanakkor a Renault programjának is része, Szergej Szirotkinnal egyetemben ugyanis tartalékpilóta a francia gyári istállónál. A második F2-es szezonját szűk két héttel ezelőtt befejező Rowland kijelentette, a Williamshez igazolhat.

„A stábom tárgyalásban áll a Williamsszel, ahogy más csapatokkal is. Brit autó brit pilótával, a legjobb párosítás. Elég sok pilóta számításba jön most az istállónál 2018-ra, így meglátjuk, mi lesz a vége” – közölte Oliver Rowland.

Oliver Rowland szerint tárgyalnak, a Williams szerint nem


A szakemberek Robert Kubicát tartják legesélyesebbnek a jelenleg még üres Williams-ülésre, ami ráadásul a teljes mezőny utolsó szabad helye. A bejelentés késleltetése azonban újabb és újabb híreszteléseknek szolgál alapjául. A grove-i istállónál Kubica mellett Kvjat, Szirotkin és di Resta neve is a kalapban van, akik közül valaki Lance Stroll csapattársa lesz jövőre.

Eddig Rowland említés szintjén sem merült fel és a jelek szerint a Williams is így van ezzel. „A Williams még nem döntött, ki versenyez jövőre Massa helyén, de a 25 éves pilóta (Rowland) nem opció számunkra. Ebben a témakörben semmilyen tárgyalás nem történt köztünk” – reagált a Motorsport.com kérdésére az érintett istálló.

A pilóta egyelőre nem válaszolt a Williams cáfolatára.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: