DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kaltenborn: Nagy hiba elküldeni Wehrleint

A Sauber év közben távozó csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn szerint Pascal Wehrlein világbajnok típusú pilóta és óriási hiba volt elküldeni a csapattól. Valóban ennyire jó a német?

Hét évig vezette az idén sajnálatos módon sereghajtóvá váló svájci istállót Monisha Kaltenborn. Nyáron azonban, némileg váratlanul leváltották pozíciójából, a hírek szerint a csapat új tulajdonosai és Kaltenborn között összeegyeztethetetlen ellentétek feszültek.

A 46 éves, volt csapatfőnök testközelből tapasztalhatta meg Pascal Wehrlein tehetségét, az új vezetés azonban mégsem szavazott bizalmat tovább a fiatal németnek, inkább Marcus Ericssont tartották meg és mellé igazolták le a Ferrari juniorpilótáját, Charles Leclerc-t 2018-ra. A szakember szerint Wehrleintól megválni nagy hiba volt.

Wehrlein szenzációs versenyzéssel lett 8. Barcelonában


„Úgy vélem, látványosan alábecsülik a fiatal tehetség 2017-es teljesítményét. Nélküle a csapat egyáltalán nem szerzett volna pontot sem. Csak remélni tudom, hogy folytatni tudja pályafutását a Formula-1-ben, mert egyértelműen egy pilótaülésben a helye” – dicsérte korábbi pilótáját Kaltenborn.

„Pascal kétségtelenül egy potenciális világbajnok. A megfelelő istállóval ezt véghez is vinné, mindenki, aki valaha is együtt dolgozott vele, tudja ezt” – tette hozzá a Sauber korábbi csapatfőnöke.

Tény, hogy a csapat mind az öt pontját Pascal Wehrlein szerezte, inkább az évad második felét sajnálhatja, amikor hagyta kicsit a fejére nőni az addig lesajnált Marcus Ericssont (akinek igen komoly szponzori háttere is van). Átlagban az időmérős teljesítményük között például alig volt különbség, de a Formula-1-ben a legfőbb értékmérő a megszerzett pontok száma, ott pedig nincs kérdés. Ráadásul jó ajánlólevél Wehrlein számára a 2016-ban még a Manorral megszerzett világbajnoki pont is. Egyelőre azonban nincs helye a németnek a száguldó cirkuszban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: