DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamiltonékat a Ferrari legyőzése ösztönözte

2014 óta Lewis Hamiltonnak idén először nem a csapattársát kellett legyőznie a bajnoki címért, hanem a Ferrarit és Vettelt. A brit jobban élvezte az idei évet, mint mikor Rosberget kellett legyűrnie.

Idén gyakorlatilag kétcsapatossá vált a világbajnoki címért folytatott harc. Sebastian Vettel az évad közepe táján még egy futamos előnnyel is vezette a pontversenyt, a szezon második fele azonban borzalmasan alakult számára. Ezzel párhuzamosan Hamilton brilliánsan versenyzett az utolsó futamokon, így meg tudta nyerni negyedik világbajnoki elsőségét. Vettel teljesítménye arra volt elég, hogy Bottasszal szemben megtartsa a tabellán a második helyezését.

Hamilton szerint ez a harc Mercedesnek is jót tett: „Ez sokkal élvezetesebb küzdelem volt. Amikor másik csapat ellen harcolunk, akkor a csapaton belül is más a hangulat.”

„Amikor az ember találkozik a mérnökeivel, nézi, mit és hogyan dolgoznak, és kérdéseket tesznek fel, akkor tudja, miért van mindez: a cél a Ferrari legyőzése, és a legjobbnak lenni a csapatok között” - támasztotta alá fenti kijelentését a négyszeres világbajnok.

 hamiltonekat-a-ferrari-legyozese-osztonozte



Hamilton tehát úgy véli, a Mercedest idén jobban ösztönözte a Ferrari legyőzése, mint az előző szezonokra jellemző belső küzdelem, és ezáltal még erősebbé vált csapata: „Ez különbözik az előző évtől, amikor nagyobb előnyünk volt, és csak a pilóták között zajlott a csata. Akkor végül is mindegy volt, ki nyeri a bajnokságot. Ez idén most különbözött attól. Ha abban bíznak, hogy egy rivális csapat legyőzésére tudja az ember vezetni őket, azt mindenki másképp éli meg. Ez nagyobb energiákat tud felszínre hozni a cél érdekében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: