DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton: Nem lesz időm hét vb-címre

A négyszeres világbajnok szeretné utolérni Fangiót, de Schumachert befoghatatlannak tartja – és nem is vágyik a rekorddöntésre, szerinte más határozza meg egy versenyző jelentőségét.

Alain Prost és Sebastian Vettel mellé, a négyszeres világbajnokok közé lépett Lewis Hamilton: már csupán ketten vannak előtte, az ötszörös bajnok Juan Manuel Fangio, valamint a Formula-1 csúcstartója, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher. Az ő utolérésükről és túlszárnyalásukról is beszélt a brit, amikor Versailles-ban átvette a vb-trófeát.

„Fangio utolérése nagyon cool lenne, és mivel legalább pár évig még itt leszek, ez is a célom, minimum meg fogom próbálni” – idézi az F1i.com Hamiltont. „Jelenleg nem tudom elképzelni, hogy még négyet szerzek. Ez a négy is tíz évet vett igénybe.”



„És igazából nem is vágyok rá, hogy utolérjem őt. Ahogy idősödöm, már nem gondolom azt, hogy a világbajnoki címek száma határozza meg, milyen versenyző vagyok, és hogy ki vagyok én. Hogy hogyan dolgozok a csapattal, hogyan vezetem az autót, mennyit hozok ki belőle minden alkalommal – belül úgy érzem, ez határoz meg engem” – beszélt arról a Mercedes versenyzője, hogy nem a puszta számokat tartja a legfontosabbnak.

Hamilton szerződése 2018-ban jár le, amelyet követően két vagy három évvel hosszabbíthat a csapattal. Az általános vélekedés szerint ennek kitöltése után, 35-36 évesen befejezheti Formula-1-es pályafutását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: