DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton 2020-ig maradna a Mercedesnél

Lewis Hamiltonról az utóbbi időben sokan elkezdték találgatni, mikor szeretne visszavonulni az F1-ből. Mostani nyilatkozatával valamivel közelebb kerültünk a kérdés megválaszolásához.

A négyszeres világbajnok korábbi csapattársa és riválisa, Nico Rosberg azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy a brit már 2018 után sem hosszabbít a Mercedesszel. Hamilton elmondta, ha az autó továbbra is ilyen teljesítményt nyújt, és tovább tudja élvezni a versenyzést, nincs értelme otthagynia a sportágat.

Hamilton mások véleményét is kikérte a visszavonulással kapcsolatosan: „Folyamatosan gondolkodom az előttem álló dolgokon. Beszéltem olyanokkal, akik korán, és olyanokkal is, akik későn vonultak vissza, de mindenki azt mondja, hogy maradjak az F1-ben, amíg lehetséges. Nem hiszem, hogy ez fog történni.”

A Mercedes négyszeres világelsője számára nem csak a száguldó cirkusz létezik, így ez egy jó érv lehetne a visszavonulás mellett: „A szezonok egyre hosszabbak lesznek, és mindenki láthatja, hogy nem csak az F1-el foglalkozom, ami szintén sok energiámat és időmet veszi el.”

 hamilton-a-maradasrol-2017



Hamilton korábban elmondta, nem a rekordok megdöntése miatt szeretne a Formula-1-ben maradni, a valós okok a következők: „Jelenleg élvezem amit csinálok, és azt is, hogy a csapatban lehetek. Imádom a versenyzést, és úgy érzem, hogy a legjobb formámban vezetek.”

A brit klasszis maradása dátumát és függvényét is meghatározta: „Amíg az autó is ennyire jó, és ha kitart ez a forma a 2021-es szabályokig, azt hiszem ez lehet az a dátum, amíg én is itt vagyok. Ki tudja? 2021-ben talán átadom a kormányt George-nak (Russell). Ő akkor már itt lesz a mezőnyben.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: