DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberget nem lepte meg a Ferrari veresége

A 2016-os világbajnok nem bánta meg távozását a Formula-1-ből, elfoglaltabb, mint valaha. Nem lepte meg, hogy idén végül kikapott a Ferrari, de jövőbeli terveit is megosztotta.

Nico Rosberg továbbra sem bánja, hogy hátat fordított a versenyzésnek 31 évesen, bő egy esztendővel ezelőtt. A német világbajnok elmondta, kicsit nehezen szokta meg az elején a nyugodtabb életmódot, most azonban boldogabb, mint korábban bármikor. A nyugalmas napoknak is vége, több fronton is helyt kell állnia.

A La Gazzetta dello Sport című lapnak beszélt jelenlegi életéről. „Ma már családapaként is helyt kell állnom, de egyben menedzser is vagyok, valamint a reklámozásban is jelenésem van, cégek beindításánál segítek” – nyilatkozta a 2016-os világbajnok. Rosberg akkor érne igazán célba menedzserként, ha Robert Kubicának sikerülne a Williamshez kerülnie.

Rosberg Alonsóval és Villeneuve-vel


„A következő állomás egy önéletrajz megírása lesz, a tervezési szakaszon már túl is lennék. Amikor tavaly visszavonultam, meg akartam tanulni síelni (a Mercedesnél kötött szerződése tiltotta ettől a sporttól) és gitározni is. Végül síelni nem síeltem eddig, de a következő hetekben mindenképpen fogok. Gitározni viszont elkezdtem, de íngyullasásal végződött” – fogalmazott Nico Rosberg.

„Jó szórakozás volt a Formula-1-et tévén nézni 2017-ben, remek szezon volt. A Ferrari felnőtt a feladathoz és nagy harcra kényszerítette a Mercedest, de nem lepődtem meg, hogy végül elbukták a bajnokságot. A Mercedes bármikor képes magasabb szinten teljesíteni, jól ismerem őket. Ettől függetlenül, 2018-ban is nagyon versenyképes Ferrarira számítok” – tekintett előre a tavalyi világbajnok.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: