DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Renault: Papíron sokaknál gyengébbek vagyunk

A francia gárda idén a konstruktőri hatodik helyet tudta megszerezni az utolsó fordulóban, de a jövőben sokkal előrébb végeznének, és végső céljuk a világbajnoki cím.

A Renault a szezon második felében nyújtott egyre javuló teljesítményt, és Carlos Sainz megszerzésével is sokat erősödött a csapat. A franciák az utolsó pár fordulóban végül a Toro Rossót is maguk mögé utasították, de a jövőben ennél sokkal többet szeretnének letenni az asztalra.

Prost szerint ez egyáltalán nem lesz egyszerű, mert erős és feltörekvő ellenfelekkel kell szembenézniük 2018-ban: „A gyári csapat két nagyon jól megalapozott alakulattal fog megküzdeni a jövőben. Mindkét istállónak élversenyzői vannak, ha nem a legjobbak. Papíron nem nyerhetünk a Red Bull és a McLaren ellen.”

 renault-a-celokrol-2017



„A Renault szervezete, amelyet jelenleg is építünk, alapjaiban már létezik. Hosszú ideig leszünk itt, így fontos, hogy minden évben fejlődjünk” - folytatta a tervekkel a csapat szóvivője.

Prost elárulta, hogyan szeretnék elérni végső céljukat: „A végén, ha nyerni akarunk, mindenkit le kell győznünk. Az összehasonlítás a privát csapatokkal segíteni fog minket, hogy tapasztalatokat szerezzünk, és feljebb zárkózzunk az élcsapatokhoz.”

„Sokkal jobbak leszünk jövőre. Számomra pozitív, ha nyomás alatt vagyunk, még akkor is, ha ez nem egyszerű dolog” - zárta gondolatait a Renault szóvivője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: