DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Grosjean rádiózása nem tetszik főnökének

A Haas pilótája idén többször is autója miatti frusztrált rádiózásával került az F1-es tv-adásokba. Csapatfőnöke bízik a változásban, de azt is elfogadta, versenyzője ettől már nem lesz higgadtabb.

Romain Grosjean ideges panaszainak idén több ízben is fültanúi lehettek az F1-es közvetítést követő nézők. A pilóták tisztában vannak azzal, hogy megnyilvánulásaik rövid időn belül élő adásba kerülhetnek, ám a franciát ez sem akadályozta meg abban, hogy az év során többször is kendőzetlenül panaszkodjon autója viselkedésére. Az ismétlődő méltatlankodást a Haas az Amerikai Nagydíjon unta meg – akkor odáig fajult a dolog, hogy a rádiózásba egyébként csak ritkán beleszóló csapatfőnök maga utasította rendre pilótáját.

Az ominózus eset 2:25-től kezdődik

„Austinban túl messzire ment” – magyarázta a helyzetet Günther Steiner. „Mondtam neki, hogy értjük őt, de ha túl sokat magyaráz, akkor nem tudunk beszélni hozzá. Ha folyamatosan a rádión lóg, hogyan is mondhatnánk el, mit tegyen? Valakinek közbe kellett lépnie, amit általában én teszek meg.”

Steiner azt mondta, a látszat ellenére nincs komoly konfliktus csapat és pilóta között, és szerinte Grosjean azóta talált egy jobb módszert frusztrációja levezetésére. „Enyhült, bár olyan nagyon nem követtem ezt figyelemmel. Szerintem rájött, hogy ez nem a módszer vezet sehová. Nem arról van szó, hogy jó-e, vagy rossz, csak nem vezet sehová, szóval miért is ne állna hozzá máshogy? Még mindig vannak kirohanásai, de általában már rövidebb ideig tartanak – kivéve az austini esetet, akkor rossz napunk volt.”

A Haas főnöke végül beismerte, érdemben nem tud segíteni Grosjean viselkedésén. „Még ha jobban utána is járnék, akkor sem tudok neki segíteni. Néha arról szoktunk beszélgetni, szerinte mi javít a helyzeten. Nyugodtabb lett, de még mindig vannak hevesebb pillanatai. Ezeken nem én fogok változtatni” – tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: