DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Todt: Schumacher a barátom és keményen harcol

Felavatták az FIA Hírességek Csarnokát, ami magában foglalja a Formula-1 történetének 33 világbajnokát. Az esemény egyik nagy hiányzója Michael Schumacher, ám az FIA elnöke bízik felépülésében.

Kilenc, jelenleg is élő világbajnok tette tiszteletét a Párizsban rendezett ünnepségen, a hiányzókat pedig családtagok, vagy közel álló személyek képviselték. Jean Todt, az FIA elnöke külön kiemelte, mennyire sajnálatos Michael Schumacher hiányzása, főleg annak oka érint mindenkit szomorúan.

„Mindannyian hiányoljuk Michaelt. De nagy harcos, most is vívja a maga csatáját. Az viszont boldogsággal tölt el, hogy Sabine itt van velünk, a családot képviselve. Szerettem volna, ha Mick (Schumacher fia) is megjelenik ma este köztünk, de Spanyolországban tesztel, felesége Corinna pedig az Egyesül Államokban tartózkodik éppen” – fogalmazott Jean Todt.

Todt is kitért az ünnepségen barátja, Michael Schumacher harcára


„A harc folytatódik, Michael nagyon különleges, a motorsport számára szintén. Nekem is különleges, mivel a barátom” – emelte ki az elnök, Schumacherrel való kapcsolatát. Sabine Kehm, a Schumacherhez azóta is hű sajtószóvivő volt a hétszeres világbajnok képviselője az eseményen. Ő szintén felszólalt és a pilótára emlékezett.

„Én sajnos csak egy gyengébb képviseletnek számítok ezen az estén. Mindannyian tudjuk, hogy Michaelnek kellene itt lennie. Biztos vagyok abban, hogy boldog lenne, ha itt lehetne. Mindig is a legnagyobb elismeréssel adózott azok előtt, akik most ebben a teremben helyet foglalnak. Megtisztelve érezné magát ebben a társaságban. Azt is tudom, mennyire nagy barátja Michael Jean-nak (Todt), büszkének érezné magát, hogy (az FIA elnöke) mindezt lehetővé tette” – ecsetelte véleményét Sabine Kehm.

„Nem hinném, hogy csak a fegyelme tette őt ennyire különlegessé. Ahogy a teremben lévő többi ember is, azért vált sikeressé, mert elképesztő szeretettel és szenvedéllyel gondolt erre a sportra” – tette hozzá a szóvivő.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: