DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Idővel hozzászokunk a halóhoz

Sergio Perez beszélt a 2018-tól bevezetett fejvédő eszközről. Sokak véleményét hallottuk már a halóról, ezúttal a mexikói pilóta is elmondta a pozitív és negatív dolgokat a glóriáról.

Az FIA tesztelt pár dolgot, végül a halo mellett döntöttek, ami következő szezontól rajta is lesz az autókon. Sok pilótának nem tetszett ez a döntés, például Lewis Hamilton és Sebastian Vettel sem tartja túl esztétikusnak az eszközt.

Sergio Perez szerint csak idő kell, és el is felejtik, hogy az autón van az új eszköz: „A halo elég sokat ront az aerodinamikán, de ez mindenkinél ugyanígy van. Ez egy biztonsági dolog. Három vagy négy verseny után hozzá fogunk szokni, a Formula-1-ben minden nagyon gyorsan változik.”

 perez-a-halos-autokrol-2017



A Force India pilótája nagyon izgatott a következő esztendő miatt, mivel már az idei szezon második felében is az látszott, hogy közelebb kerültek egymáshoz a csapatok (a Renault és a McLaren is előrelépett): „Azt várom és remélem, hogy a következő év nagyon érdekes lesz, mivel minden csapat egyre inkább felzárkózik majd. A halóról két vagy három verseny múlva remélhetőleg már senki nem fog beszélni.”

„Úgy vélem, ez egy nagyon jó és bátor döntés az FIA-tól. A biztonságra törekszünk, és ez példa lehet a versenyzők számára, nemcsak az F1-ben, hanem más kategóriában is” - folytatta a mexikói a halóról.

Perez szerint megéri beáldozni a kinézetet a biztonságért: „Ha az elmúlt 10 évben lett volna halónk, néhány életet már megmenthetett volna. Ez olyan dolog, amire más sportoknál büszkék lennének. Nem szeretem a kinézetét, de azt mondom, mégis megéri.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: