DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Még mindig az F1 lebeg Kvjat szeme előtt

Williams? Formula-E? Valami egészen más? Ha csak a felröppent híresztelések számát nézzük, úgy tűnik, mintha újabb és újabb ajtók nyílnának ki Danyiil Kvjat előtt, aki legutóbb NASCAR-autóban tűnt fel.

A Formula-1-ből az USA Nagydíj után kiszorult orosz ezúttal a keddi Euro NASCAR-tesztjével szolgáltatott témát. Jérôme Galpin, a NASCAR Euro Series vezérigazgatója elárulta, hogy Kvjat meghívásra érkezett az Olaszországban, Franciocortában rendezett tesztre.

kvjat



 

„Danyiil tesztelte pár meneten át az autónkat, hogy megtapasztalhassa az autók közti különbséget. Jó barátja a csapat tulajdonosának, az egykori F1-es versenyző Alex Caffinak” – mondta Galpin.  „Fiatal versenyzőknek rendeztünk tesztet, és meghívtuk, hogy lásson valami újat. Ő pedig eljött, hogy jól érezze magát.”

Galpin azonban cáfolja, hogy Kvjat a zárt karosszériás autók világával szemezne.

„Danyiil a Formula-1-gyel kötelezte el magát. Élvezte a merőben másabb vezetést a mindenféle extra rendszerek nélkül, de a teszt csupán élményszerzésről szólt. Nincs több benne, és nem tervezünk vele, mivel ő a Formula-1-re koncentrál, ahogyan ennek lennie kell.”

Nem véletlenül hangozhatott el ennyiszer, mi is állt a teszt mögött. Ha nem az Euro NASCAR, vagy az előző hétvégén negyedik évadát kezdő Formula-E, mennyi esélye maradt vajon az orosznak az F1 egyetlen kiadó ülésére a Williamsnél? Ha abból indulunk ki, hogy honfitársával, Szergej Szirotkinnal ellentétben ő nem kapott lehetőséget Abu Dhabiban, elég valószínű, hogy az egykori Red Bull és Toro Rosso pilóta a 2018-as szezonra kiszorul a királykategóriából. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: