DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Világbajnokok kerültek a Hírességek Csarnokába

Az FIA létrehozta saját dicsőséglistáját, melyre mind a 33 eddigi F1-es világbajnokot felvették. Az ünnepélyes ceremónián Alonso, Vettel és Rosberg is ott volt – Raikkönen és Hamilton nem ment el.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt egy Párizsban tartott ceremónia keretében adta át az oklevelet azoknak a versenyzőknek – vagy az őket képviselő hozzátartozóknak – akik megjelentek a Hírességek Csarnokába felvett nevek közül. A Formula-1 történetének 33 világbajnokát tüntették ki.



Megjelent a háromszoros vb-nyertes Jackie Stewart, a négyszeres első Alain Prost, az amerikai Mario Andretti, illetve a 90-es évek bajnokai közül Nigel Mansell, Damon Hill és Jacques Villeneuve. A helyszíni csoportkép tanúsága szerint Ayrton Senna helyett unokaöccse, Bruno Senna vette át a kitüntetést. A jelenlegi mezőnyből Fernando Alonso és Sebastian Vettel tette tiszteletét, illetve a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg is elment.

A Hírességek Csarnokába felvett 33 világbajnok teljes névsora: Fernando Alonso, Mario Andretti, Alberto Ascari, Jenson Button, Jim Clark, Juan Manuel Fangio, Emerson Fittipaldi, Mika Hakkinen, Lewis Hamilton, Mike Hawthorn, Phil Hill, Graham Hill, Damon Hill, Denis Hulme, James Hunt, Alan Jones, Niki Lauda, ​​Nigel Mansell, Nelson Piquet, Alain Prost, Kimi Raikkönen, Jochen Rindt, Nico Rosberg, Keke Rosberg, Jody Scheckter, Michael Schumacher, Ayrton Senna, Jackie Stewart, John Surtees, Sebastian Vettel, Jacques Villeneuve.

Két feltűnő hiányzó volt, az idei világbajnok, Lewis Hamilton, aki a divatipar díjátadóján, a Fashion Awards gáláján vett részt Londonban, ahol az MMA-s Conor McGregor társaságában látták, valamint Kimi Raikkönen. Ott volt viszont az eseményen Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: