DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Ricciardo: Hamilton és Alonso a legjobbak

Daniel Ricciardo mondta el véleményét arról, kit tart a legtehetségesebbnek az F1 mezőnyében. A jelenlegi világbajnok és a veterán spanyol mellett még egy fiatal pilótát említett meg az ausztrál.

Lewis Hamilton az utóbbi években megmutatta, hogy egy versenyképes autóval nagyon erős teljesítményt tud nyújtani. 4 év alatt a Mercedesszel háromszor nyerte meg a világbajnoki címet 2014 óta. 

Fernando Alonso a ferraris korszakában többször is közel került a harmadik bajnoki elsőség megszerzéséhez, 2010-ben és 2012-ben épphogy lemaradt Sebastian Vettel mögött. A spanyol az utóbbi években megmutatta, hogy mindig erőn felül képes teljesíteni az éppen aktuális autójával.

Ricciardo kettejüket emelte ki először a mezőnyből, amikor a legtehetségesebb és leginkább tisztelt pilótákról kérdezték.

 ricciardo-alonso-es-hamilton-a-legjobbak



Az ausztrál a jelenlegi világbajnokról beszélt először: „Tisztelem őt, és megemelem a kalapom előtte. Rendkívül versenyképes pilótának tartom őt.”

„Nyilván beszélnünk kell Fernandóról is, de nehéz megmondani, hogyan teljesített az utóbbi években, mert nem volt versenyképes autó alatta. Úgy gondolom, hogy mindenki még mindig a rajtrács legjobb versenyzői között tartja számon” – tért át a Red Bull pilótája a McLaren-Honda veteránjára.

Ricciardo szerint csapattársa, Verstappen is nagy karriert futhat be a továbbiakban: „Ez az a két név, amit mindig emlegetni fognak a jelenlegi versenyzők közül. Bár a csapattársam, Max is nagyon erős, tehát akkor több, mint kettőt mondanék. Ők nagy megbecsülésnek örvendenek a mezőnyben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: