DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Perez boldogságához csak egy serleg kellene

A Force India mexikóija szerint nem az idei volt élete legjobb F1-es szezonja. Csapata helyzetéhez képest kiemelkedően teljesít, ám ő maga hiányol egy idei serleget a gyűjteményéből.

Sorozatban másodszor lett negyedik a Force India a Formula-1 konstruktőri világbajnokságában, ami a csapat költségvetését tekintve kiváló teljesítmény. Pilótájuk, Sergio Perez ennek az eredménynek örül, ám a 2016-os idényben megszerzett pontjaihoz képest egy egységgel idén elmaradt (pedig egy futammal bővült a versenynaptár), és dobogóra sem tudott felállni. A top 3-hoz legközelebb Azerbajdzsánban volt, ám ennek reménye szertefoszlott, mikor csapattársával ütközött.

perez_ocon_2017

Idei viszonyuk nem volt felhőtlen


„A tavalyi évem nagyon erős volt” – mondta Perez. „Azzal, hogy nem álltam dobogóra, valamivel rosszabbra értékelem az idei szezonomat. Összességében viszont elvégeztem a dolgom, sok pontot tudtam hazahozni. Voltak hullámhegyek és hullámvölgyek, így nem gondolom, hogy ez volna a legjobb idényem a csapattal, de mindenképp az egyik kiemelkedő. Bakuban úgy gondolom dobogós helyezést buktam el. A sok biztonsági autós fázissal rosszul jártam, aztán ott volt az ütközésem Estebannal [Ocon]. Egyértelműen azon a hétvégén voltam legközelebb az eredményhez. Ha nem lett volna bent biztonsági autó, vagy nem ütközünk, akkor odaértem volna” – írta a Crash.net.

perez_2017_spain

Idei legjobb eredménye egy spanyolországi negyedik helyezés

Az egyéni tabellán végül hetedik helyen végző mexikói úgy érzi, több pontot is tudott volna szerezni, ám ennek keresztbe tett a szezon közben csapaton belül elrendelt tűzszünet. A Force India a Belga Nagydíjra hozta meg szigorú döntését, mely szerint pilóták csak indokolt esetben támadhatják egymást a futamokon. A döntést kényszer szülte, mivel a szezon során Perez és Ocon több alkalommal is egymással ütközve veszítettek értékes pontokat. 

„Szerintem sokkal több pontunk is lehetne. A csapat viszont kiváló munkát végzett, sorozatban másodszorra lettünk negyedikek. Ilyen szempontból elégedettek lehetünk, kihoztuk a helyzetből a maximumot. Valószínűleg az én egyéni eredményem sem lehetne ettől jobb, szóval összességében ez egy jó év volt” – zárta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: