DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kubica: Az utolsó lépés a legnehezebb

Robert Kubica rengeteg munkát fektetett bele abba, hogy visszatérhessen a Formula-1-be. Véleménye szerint minden fontos kérdésre választ adott, de a döntés nem az ő kezében van.

Az elmúlt héten a lengyel pilóta tesztelhette a Williams-Mercedest az Abu Dhabiban rendezett Pirelli-teszten. Leginkább saját magának sikerült megválaszolnia számos kérdést a fizikai állapotával és a képességeivel kapcsolatban. Most már semmilyen kétsége nincs afelől, hogy meg tudja tenni, amire vállalkozott.

Ugyanakkor a Williams kedvező döntésében egyelőre még csak bízhat, semmi sem biztos. „Természetesen nem lehetek 100%-ig biztos benne, ahogy senki sem. De megvan az önbizalmam, amit kerestem. Arra vágytam, hogy meglegyen az érzésem és a hitem saját magamban, hogy képes vagyok megtenni, ez volt a legfontosabb számomra” – nyilatkozta Robert Kubica.

Kubica önbizalma már visszatért, kérdés, hogy kamatoztathatja-e újra az F1-ben


„Rengeteget tettem ezért és sokat bizonyítottam, saját magam számára is. Vannak biztató jelek, rengeteg pozitív választ kaptam, de nem én hozom meg a döntést végül. A helyzet nem a legegyszerűbb, őszintén szólva, magam előtt is voltak kérdőjelek korábban, hogy mennyire akadályoz a karom korlátozott mozgása. Most már tudom, hogy erőnléti szempontból tökéletesen készen állok a visszatérésre, soha életemben nem voltam még ilyen jó formában” – tekintett a jövőbe pozitívan a 2011-ben súlyos sérüléseket szerzett lengyel pilóta.

„Persze, hogy némileg más típusú felkészülést kell a sérülés óta folytatnom, mind fizikálisan, mind mentálisan, de ez már része az életemnek. Keményebben kell dolgoznom, de megszoktam. Remek esélyt látok magam előtt, de az utolsó lépés a legnehezebb. Rengeteg energiába került, amíg idáig eljutottam, idén pedig kiváló eredményeket mutattam fel. Most csak várnom kell és bíznom, ám a fejlődés, amit a tesztek során láttam a saját teljesítményemen, önbizalommal tölt el, hogy képes vagyok mindenre, ami a Formula-1-hez kell” – tette hozzá Kubica.

„Bármi is lesz ennek az eredménye, tovább folytatom az edzéseket, készen fogok állni, ha elérkezik a lehetőség a teljes visszatérésre” – zárta gondolatait Robert Kubica, akinek teljesítményével a Williams is elégedett volt, de döntést csak a következő hetekben várhatunk a csapattól.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: