DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hülkenberg: Fél év múlva sikeresek lehetünk

Ennyi idő biztosan kell a Renault-nak Nico Hülkenberg szerint ahhoz, hogy a francia gárda a dobogókért vagy a győzelemért harcolhasson. A német pilóta optimistán tekint a 2018-as szezonra.

Meg is van az oka erre az egész Renault-nak, hiszen a szezonzárón Hülkenberg hatodik pozíciójával sikerült ugyanezt a helyet elragadniuk a konstruktőri bajnokságban is a Toro Rosso elöl. Igaz, a francia gárda megbízhatósági gondokkal is küszködött, a szezon második felében tempóban felnőttek a Force Indiák mellé, és ez az időmérős eredményeiken is meglátszott.

Hülkenberg bízik csapata sikerében: „Nagyszerű volt a szezont ilyen eredménnyel zárni, mindannyian emelt fővel térhettünk haza. Abu Dhabiban megmutattuk, hogy egyértelműen jó irányba haladunk - bár nincsenek kétségeim afelől, hogy a sikerünk nem hirtelen fog bekövetkezni.”

hulkenberg-fel-ev-mulva-siker-2017



„Valójában 12 és 18 hónapot adnék ennek. A cél az, hogy az élen harcoljunk. Ez nem változott. Tudjuk, hogy bizonyos területeken van még tennivalónk, de a jelek nagyon bátorítóak, és a tempónk is egyre jobb lesz. Nagyon büszke vagyok a fejlődésünkre, főleg akkor, ha visszatekintünk arra, hogy hol kezdtük a szezont” - folytatta pozitív gondolatait a német.

Gyorsaságban kétségtelenül javult a Renault, ám a megbízhatóságon még dolgoznia kell az alakulatnak. Ezzel Hülkenberg is tisztában van: „Azt mondanám, hogy jó csomagunk volt a szezon második felét nézve, bár akadt jó néhány problémánk is, ami egy-egy erős eredménybe és sok pontba került. Az is igaz, hogy Abu Dhabiban visszajött abból valamennyi, amit elveszítettünk, így pozitív zárásként értékelném.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: