DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Giovinazzit kitessékelték a Haastól

Nem élete legjobb napjai ezek Antonio Giovinazzi számára, a fiatal olasz pilóta előbb lemaradt a Sauber üléséről, most pedig a Haas tette világossá, hogy nem várják őt.

A 2017-es évben több alkalommal is lehetőséget kapott a Haas-Ferrarinál Antonio Giovinazzi a pénteki szabadedzések során, most azonban Günther Steiner, az amerikai istálló főnöke egyértelművé tette, hogy az olasz versenyző a következő szezonban nem ül autóba a Haasnál.

A Ferrari juniorversenyzője idén két ízben is indult F1-es versenyen a Sauber csapatnál, amikor is a sérüléséből lábadozó Pascal Wehrleint helyettesítette Ausztráliában és Kínában, ezen kívül pedig hét, pénteki szabadedzésen is részt vett a Haas istálló színeiben. Jövőre azonban nem kérnek belőle.

„Nem hinném, hogy segített akár nekünk, akár a pilótáinknak. Azt nem tudnám megmondani, hogy negatív hatással volt-e, de pozitívval semmiképpen. Meglátjuk, pontosan mit csinálunk a jövő évben, erről még nem sokat beszéltünk” – nyilatkozta Steiner.

Most kell igazán türelmesnek lennie Giovinazzinak


A Saubernél nem kapott versenyzői ülést Giovinazzi, mivel Marcus Ericssont és Charles Leclect-t választotta a Ferrarival szoros szövetségben álló istálló, amely Alfa Romeo néven indul majd a 2018-as szezonban. Az olasz márka egyébként megkérte a Haast, hogy alkalmazza honfitársukat, ám az amerikaiak nemet mondtak erre.

„Igen, megkértek minket, de nem nyomultak. Nem helyeztek nyomás alá, mi pedig gyorsan leszögeztük, hogy megvan mindkét pilótánk jövőre. Gyorsan be is fejeztük a megbeszélést” – tette hozzá a Haas csapatfőnöke. Sajnálattal közölte Sergio Marchionne is, hogy nincs hely jelenleg Antonio Giovinazzinak. „Megértjük, hogy nagyon szeretne versenyezni, de sajnos ebben a pillanatban nincs számára helyünk” – ismerte el a Ferrari elnöke az olasz Autosprint hasábjain.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: