DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button versenyzési láza visszatért

Saját elmondása szerint Jenson Button a lehető legjobban tette, hogy kihagyta ezt az évet a Formula-1-ben, ugyanis ismét teljes mértékben visszatért a motorsportok iránti rajongása.

A tavalyi szezon végén – akkor még ideiglenes jelleggel – visszavonult a Formula-1-től a 2009-es világbajnok, ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy a McLaren kötelékében marad, csak kihagy egy évadot. Végül Monacóban beugróként jelen is volt a veterán brit pilóta, az Indianapolisban versenyző Fernando Alonsót helyettesítette.

Már szeptemberben azt nyilatkozta Jenson Button, hogy 2018-ban szeretne teljes szezont futni, akkor még nem volt világos, hogy a Formula-1-ben, vagy más szériában. Néhány napja hozta nyilvánosságra, hogy a Honda színeiben a japán Super GT sorozatban méreti meg magát, abban a kategóriában, amelyben idén egyszer már versenyzett a suzukai 1000 kilométeres versenyen.

Jenson Button kihagyta az évet, visszatért a versenyzési láza


Button már az F1-es Japán Nagydíj idején elismerte, hogy visszatért a versenyzési kedve, de ez végül nem párosult azzal, hogy mindenáron a száguldó cirkuszban keressen magának helyet. „Ez az egy év szünet a Formula-1-ben a lehető legjobb dolog volt, amit tehettem, a versenyzés iránti imádatom ugyanis visszatért” – ezt már Motegiben mondta a 2009-es világbajnok, a Honda év végi rendezvényén.

„A Formula-1-ben lejárt az időm, de magáért a versenyzésért teljes mértékben visszaköltözött belém a rajongás. Annyira izgalmas volt a verseny, amin augusztusban részt vettem, tele volt csatákkal, előzésekkel, hihetetlenül élveztem. Év vége felé kérdezte meg tőlem Masashi Yamamoto (a Honda motorsport-főnöke), hogy nem szeretnék-e egy teljes évet teljesíteni a sorozatban, természetesen igent mondtam” – fogalmazott Jenson Button.

„A Super GT-ben igen komoly verseny dúl a gyártók között, a mezőny pedig tele van tehetséges pilótákkal, éppen ezekre van szükség ebben a sportágban. Ez a fajta versengés pedig engem is izgatottá tett a jövő évvel kapcsolatban” – tette hozzá a rutinos brit.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: