DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Brawn 2018-ra is Mercedes-fölényt jósol

A német gárda négy éve uralja az F1-et, és Ross Brawn szerint ez 2018-ban sem lesz másképp. A brit szakember a száguldó cirkusz új vezetőségének céljairól is beszélt.

A hibrid korszak bevezetése, vagyis 2014 eleje óta dominál a Mercedes az F1-ben. Négy egyéni és négy konstruktőri bajnoki cím landolt a tarsolyukban, bár idén a Ferrari és Sebastian Vettel egy kissé megszorongatta a brackley-i alakulatot.

A Mercedesnek a szabályváltozások sem szabtak gátat abban, hogy ismét a csúcsra törjön. Ráadásul Brawn azt is kiemelte, hogy nem kerültek könnyű helyzetbe a csapat háza táján történt változások miatt sem 2017-ben: „Nagyszerű szakembereik vannak, és egy kicsit azért aggódom, hogy még erősebbé válnak. A változások a legfelsőbb posztokon - Paddy Lowe elment, James Allison pedig érkezett - éppen a szabályváltozások közepette történtek.”

A brit szakember újabb rossz óment emelt ki a Mercedes riválisainak számára: „Saját bevallásuk szerint az idei autójuk gyakorlatilag dívaként viselkedett, és elsődleges céljuk a következő évben ennek az elkerülése. Tehát én most a Mercedes-henger folytatását látom 2018-ra. Reméljük, hogy nincs igazam!" - mondta. Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is küszködött az autóval az év egy-egy pontján, és ha még ez is eltűnik, valóban nagyon nehéz lesz megverni a Mercedest.

brawn-2018-ra-is-mercedes-folenyt-josol



„Volt néhány nagyszerű versenyünk idén, igaz, Abu Dhabi nem sorolható ide, de azért nem panaszkodhatunk. Véleményem szerint a jó futamok a következők függvényei: az autók és a versenyzők milyenségéből, és a csapatok versenyképességéből adódik össze. Optimistán nézek előre, szerintem erős évünk lehet” - folytatta Brawn egy kicsit más vizekre evezve.

A brit üzletember elmondta, mik a Liberty Media céljai a következő évekre: „Ahhoz, hogy úgy változtatjuk az autókat, úgy alakítjuk ki a pályákat, és úgy fejlesztjük ki a gumikat, hogy jó versenyeket kapjunk, kell egy kis idő. Mindenki azt fogja látni az elkövetkező években, hogy a döntéseink ezt a célt szeretnék majd szolgálni, ahogy a korábbiak is ugyanezért születtek. Minden döntésünk a versenyzés és a show javulását fogja szolgálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: