DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: Nem értem Robert Kubicát

Sebastian Vettel a hangos motorok rajongója az autó- és motorsportban. Most ecsetelte véleményét a Formula E-ről, a kötelező fejvédelemről, illetve Robert Kubica visszatéréséről.

A négyszeres világbajnok német karrierje valahol éppen Robert Kubicának köszönhetően kezdődött el, amikor 2007-ben a fiatal lengyel egy horrorisztikus, kanadai ütközést követően az USA Nagydíján nem tudott részt venni, a BMW helyette az akkor 19 éves Sebastian Vettelt indította Indianapolisban. Az újonc azonnal letette névjegyét, remek versenyzéssel rögtön pontszerző helyen ért célba.

Mi a véleménye a tapasztalt, négyszeres világbajnoknak a Formula-E-ről? „Számomra nem ez a jövő. Az elektromos energia közutakon is elég magas szintet ért már el, ugyanakkor az erőteljes motorhangok hiánya miatt részemről nem igazán képviseli a versenysportot, nem hinném, hogy belekezdenék. Az autók nem túl gyorsak, több, ott versenyző pilóta is mondta nekem, hogy nem igazán élvezetes vezetni” – ecsetelte véleményét Sebastian Vettel.

Vettel nem érti, miért nem előbb próbált visszatérni Kubica


„Addig és olyan szériákban kell versenyezni, ami élvezetet okoz. Ha ugyanis nem okoz élvezetet a versenyzés, vissza kell vonulni és helyet hagyni másoknak”. De akkor mit gondol a német ász Robert Kubicáról, aki igyekszik visszatérni 2018-ban, a jelek szerint valószínűleg a Williamsnél tall is helyet magának.

„Úgy gondolom, nagyon tragikus, ami Roberttel történt, egyértelműen a jövő világbajnoka volt, amikor a szörnyű baleset történt vele. Ugyanakkor egyáltalán nem értem, miért akar most mindenáron visszatérni. Pontosabban azt nem értem, miért nem próbálta ezt már sokkal korábban? Számára biztosan szép történet lenne, ha sikerülne, ugyanakkor sajnálatosnak gondolhatná egy fiatalabb pilóta, akinek nem jut hely a Formula-1-ben” – fogalmazott Vettel.

A Halóval megbarátkozott már? „Úgy vélem, ha egyetlen ember életét is megmentjük vele, akkor igenis fontos. Nem vagyok statisztikus, de ha meg tudjuk előzni egyetlen pilóta súlyos sérülését is, akkor meg kell tennünk és helye van az eszköznek. Persze, egyáltalán nem esztétikus, de majd megszokjuk” – tette hozzá a négyszeres világbajnok.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: