DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Valentino Rossi kritizálja Verstappent

A kilencszeres világbajnok olasz motoros legenda úgy véli, a fiatal holland vezetési stílusa teljesen elfogadhatatlan, folyamatosan magában hordozza egy komoly baleset veszélyét.

A Doktor nem csak két keréken, hanem négyen is szélvészgyors, éppen a hétvégén nyerte meg a Monza Rallye Show-t, összességében már hatodik alkalommal. A motorozás királykategóriájában összesen hétszer a csúcsra érő Rossi egyébként többször vezetett már Formula-1-es autót is, 2004-ben, 2006-ban és 2010-ben is beült egy Ferrari volánja mögé.

Most megfogalmazta véleményét a Red Bull Racing ifjú titánja, Max Verstappen vezetési stílusával szemben. Sok Formula-1-es rajongó ellenében ő egyáltalán nem rajong azért, ahogy a holland versenyez. Ennek legfőbb oka pedig az, hogy kompromisszumra képtelen, amikor csatázik, nem hagy helyet, nem fékez veszélyes helyzetekben.

Rossi szerint Zarco és Verstappen a csatákban túlságosan kíméletlen


„Verstappen pontosan olyan, mint Zarco, egyikük sem ismeri a féket. Mindenképpen neked kell helyet hagynod, különben egy szinte biztos balesetet kockáztatsz. Ez véleményem szerint nem helyes” – kritizálta a két versenyzőt Valentino Rossi.

A 38 esztendős motoros legenda kitért saját jövőjére is, amit négy keréken képzel el. A Doktor is érzi, hogy hamarosan be kell fejeznie MotoGP-karrierjét, ám a versenyzéssel még nagyon sokáig nem kíván felhagyni. „Még legalább tíz évem van, amit eltölthetek az autósportban, például ralikon való részvételekkel. A versenypályákon szeretnék maradni, például a Le Mans-i 24 órás mindenképpen a célkeresztemben van” – tekintett előre Rossi.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: