DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Prost: Vandoorne már most Alonso szintjén van

A Renault nagykövete úgy gondolja, Stoffel Vandoorne az egyik legígéretesebb tehetsége az F1-nek, és képességei Fernando Alonsóéval vetekednek. Ha egy jó motor lesz alatta, az élmezőny tagjává válhat.

A fiatal belga idén nem tudta kamatoztatni tudását, de így sem sokkal maradt el pontokban Fernando Alonsótól. Vandoorne csupán négy egységgel szerzett kevesebbet a veterán spanyolnál, és év végén ő is úgy érezte, hogy nem kell szégyenkeznie a teljesítménye miatt.

Alain Prost nagyon elismerő szavakkal nyilatkozott a belgáról: „Mindenki Vandoorne-t figyelte, mivel ez volt az első éve az F1-ben, és sokan rájöttek, hogy a jövő egyik legkiválóbb fiataljáról van szó.”

 vandoorne-alonso-2017



„A McLarennel kezdett megbízhatósági gondokkal, és sosem volt meg neki az a felszereltsége, mint Alonsónak. Úgy gondolom, hogy most már ugyanazon a szinten van, mint Alonso, ha nem jobb nála” – hasonlította össze a francia Vandoorne-t a kétszeres világbajnokkal.

Prost szerint a következő időszakban fog kiderülni, milyen képességekkel rendelkezik a belga: „A következő évben egy jó motorral meg fogjuk látni a hatékonyságát és a megbízhatóságát. Nem könnyű Alonsóval egy csapatban lenni, tehát Vandoorne-nak nyugodtnak kell maradnia, el kell telnie egy kis időnek, és nem lesz számára probléma a csúcsra törni a következő években.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: