DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nem a pénzt tartja szem előtt Ricciardo

Pályafutása során első alkalommal Daniel Ricciardo maga dönthet a jövőjéről: marad-e a Red Bullnál, vagy távozik. Nem fog sietni vele, akkor sem, ha ezzel mást megvárat.

A Red Bull ausztrál pilótája csak a következő szezonra rendelkezik szerződéssel a Red Bullnál, ellentétben Max Verstappennel, aki 2020-ig elkötelezte magát a csapat mellett. Az istálló Ricciardo szolgálataira is igényt tart, de az ötszörös futamgyőztes kivár, és szemmel tartja a pilótapiac fejleményeit, következő év végén ugyanis más élcsapatokban helyek szabadulhatnak fel. A versenyző arról beszélt, mely szempontokat tartja szem előtt:

„Tudom, hogy mit akarok, és a teljesítmény része sokkal fontosabb számomra, mint az, hogy a ’pénz’ mezőt kipipálhassam, ha úgy tetszik” – idézi az Autosport Ricciardót. „Az esély, hogy valami jelentőségteljesért harcolhassak – győzelmekért, bajnokságokért –, abszolút prioritást élvez. A pénz a nyomába sem ér.”



„Abban a pozícióban lenni, hogy én hozhatom meg a döntést, klassz dolog, némileg szokatlan. Úgy érzem, talán sokat is tanulhatok belőle. Függetlenül attól, hogy mi történik, ettől a tapasztalattól fejlődni fogok, mert ilyesmiben eddig nem volt részem. Jó lesz a saját lábaimra állni, és felnőtt döntéseket hozni – talán úgy is fogok viselkedni, mint egy nagykorú! Ez is fejlődés része, azt mondják” – beszélt arról, hogy mostanáig a Red Bull kezében volt sorsa, ők emelték a nevelőszériákból a Toro Rossóba, majd a nagycsapatba, első alkalommal azonban kezében van a döntés.

Mivel pedig jövőjéről van szó, esze ágában sincs elkapkodni, akkor sem, ha ezzel másokat megvárat: „Hol állnak a dolgok? A rövid válasz az, hogy egyáltalán nem rohanok, addig eltarthatnak a dolgok, amíg tartanak. Nem fogok határidőt kijelölni senki más kedvéért, vagy csak hogy túllegyek rajta.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: