DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ricciardo: Jóval szorosabb mezőnyt szeretnék

Daniel Ricciardo beszélt arról, min változtatna a jelenlegi F1-ben: az ausztrál közelebb hozná egymáshoz a csapatokat. A Red Bull-lal szemben is van néhány elvárása a 27 éves pilótának.

Az energiaitalos alakulat nem kezdte a legjobban a 2017-es szezont. Az év elején nagyon messze voltak a legnagyobb riválisaiktól, ráadásul évközben folyamatosan technikai hibák is hátráltatták Ricciardót és Verstappent.

Az ausztrál úgy véli, ha jobban kezdenék az első néhány hétvégét, sokkal előrébb lehetnének: „A következő évben erősebben kell kezdenünk a szezont. Ez az a dolog, amin elment az idei év. Az első néhány versenyen nagyon messze voltunk a Mercedestől és a Ferraritól. Ehhez képest sokat fejlődtünk, ami nagyon jó, és folytatnunk kell ezt a tendenciát a győzelemhez.”

„A Mercedes sajnos az utóbbi négy évben rendkívül erős volt, ők azok, akiket le kellett győznünk. Azt hittük, idén esélyünk lesz felnőnünk melléjük. Ez néhány versenyen sikerült is, de ennyi még nem elég a bajnoki címért folytatott küzdelemhez” - vázolta fel a helyzetet Ricciardo a Mercedesről.

 ricciardo-szorosabb-mezonyt-akar-2017



A Red Bull pilótái végig az élmezőnyben autóztak, és kettejüknek három győzelem is összejött, de a bajnoki címtől nagyon messze kerültek. Raikkönen ráadásul az ausztráltól az összetett negyedik pozíciót is elvette Abu Dhabiban. Ricciardo ennél többre számított: „A végén ötödik és hatodik helyen végeztünk Maxszal a bajnokságban, de ez messze nem az a pozíció, amit szerettünk volna megszerezni.”

„Ha egy kicsit kiegyenlítenénk a mezőnyt, és a versenyző egy kicsivel több szerephez jutna a az autó kütyüi helyett, az sokkal jobb lenne. Ha ez az arány fele-fele lenne, az jót tenne a jövőben, és remélhetőleg ez is a célunk” - folytatta a Red Bull pilótája azzal, min változtatna az F1-ben.

2017-re valóban hatalmas lett a különbség egyes csapatok között, ezt kellene leredukálni az izgalmas futamokhoz Ricciardo szerint: „Lewistól kezdve az utolsó versenyzőig, a köridő három másodperc, de a pilótán maximum egy múlhat. Remek lenne, ha mindenki a csomaggal együtt egy másodpercen belül lehetne, és akkor sokkal izgalmasabb versenyeket is futnánk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: